donderdag 4 november 2021

Vincent Houdijk - The Polestar Project

Een ontmoetingsplaats voor onconventionele instrumenten

geweest
21:00
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

VinnieVibes:
Jasper van Damme saxofoon
Gersom Raams gitaar
Aram Kersbergen contrabas, basgitaar
Haye Jellema drums
Vincent Houdijk vibrafoon, malletkat

Special guests: 
Paul Hanson Electronic Bassoon (USA)
Kabeçaõ Hangdrum (Portugal)

locatie
donderdag 4 november 2021

Vincent Houdijk - The Polestar Project

Een ontmoetingsplaats voor onconventionele instrumenten

geweest

Coronatoegangsbewijs en ID
Om dit programma te bezoeken heb je behalve een ticket ook een coronatoegangsbewijs nodig, in de vorm van een QR-code. Ook vragen we naar je legitimatiebewijs. Informatie hierover vind je op deze pagina. 

Vibrafonist Vincent Houdijk presenteert The Polestar Project, een ontmoetingsplaats voor een aantal zeer onconventionele instrumenten. In het project wordt Vincent Houdijk's vaste band VinnieVibes aangevuld door pioniers Kabeçao op hangdrum en Paul Hanson op elektrisch fagot. Speciaal voor deze bezetting schreef Houdijk nieuw werk. Verwacht een mix van jazz, klassiek, minimal, pop en wereldmuziek, uitgevoerd door een gezelschap dat in de hele wereld haar gelijke niet kent.

Ik ben op zoek gegaan naar instrumenten die, net zoals mijn vibrafoon, minder bekend of gebruikelijk zijn in een band.
Vincent Houdijk

Voor de nieuwe composities putte Houdijk inspiratie uit de levensverhalen van deze pioniers, die op eigen houtje de kaders van hun uitzonderlijke instrumenten hebben moeten verkennen.

Zo is Hangdrum-specialist Kabeçaõ enorm bedreven in zijn virtuoze en meditatieve spel. De ‘Hang’ heeft hij letterlijk leren bespelen op straat, nadat hij dit instrument voor het eerst gespeeld zag worden door een straatartiest. Sindsdien reist hij de hele wereld over voor concerten en masterclasses.

Fagottist Paul Hanson is de grondlegger van de elektrische fagot en heeft zich gespecialiseerd in het vermengen van elektronische effecten met zijn waanzinnige improvisaties. Geen wonder dat hij op het podium stond met o.a. Wayne Shorter, Randy Brecker, Bela Fleck, Peter Erskine en Don Cherry.