Zaal open
Aanvang
Rang 1
Regulier
€ 42,-
Rang 2
Regulier
€ 35,-
Rang 3
Regulier
€ 30,50
Inclusief servicekosten, garderobe en pauzedrankje.
Programma

Nick Woud Leaves in Autumn
Schönberg Verklärte Nacht
Piazzolla De vier jaargetijden (arr. L. Desyatnikov)

Uitvoerenden

Musici uit het Radio Filharmonisch Orkest
Simone Lamsma
 viool

Locatie
Grote Zaal
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2425. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2425. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt. 

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier. 

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Verklärte Nacht en De Vier Jaargetijden van Piazzolla

AVROTROS Vrijdagconcert

v.a. € 30,50

Bestel tickets

incl. servicekosten, pauzedrankje & garderobe

Het licht en duister van de seizoenen biedt eeuwen aan inspiratie. De onvervalste tangokoning Astor Piazzolla legde de swingende seizoendans vast in zijn aanstekelijke Cuatro Estaciones Porteñas. Het daaruit voortvloeiende concerto De Vier Jaargetijden is een van Piazzolla’s populairste werken. Violist Simone Lamsma buigt zich over deze moderne klassieker, en krijgt steun van het Radio Filharmonisch Orkest. 

Piazzolla kent iedereen van hartverscheurende tangoklassiekers als Adiós Nonino (het tranenlied van koningin Máxima). Maar met zijn nuevo tango maakt Piazzolla ook uitstapjes naar de klassieke muziek. Piazzolla kan als geen ander schilderen met gemoedsstemmingen als melancholie en verlangen. Naast een ode aan de seizoenen is zijn De Vier Jaargetijden een bruisend portret van de stad Buenos Aires.  

Hoofdrol is er voor de nuchtere maar vastberaden topviolist Simone Lamsma, die momenteel de internationale concertpodia bestormt. ‘Absoluut overrompelend’, schreef de Chicago Tribune over Lamsma. De strijkers van het Radio Filharmonisch Orkest en Lamsma verrassen vanavond met twee tegenpolen uit de twintigste-eeuwse muziek. Net als Piazzolla speelt Schönberg met snel wisselende emoties en atmosferen. In Schönbergs klassieker Verklärte Nacht stapelen de stormachtige stemmingswisselingen zich meesterlijk op. 

Zie ook

Weihnachts-Oratorium

AVROTROS Vrijdagconcert

Simone Lamsma speelt Korngold

AVROTROS Vrijdagconcert

De Notenkraker van Tsjaikovski

AVROTROS Vrijdagconcert