menu zoeken
Naar agenda
maandag 13 februari 2017

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

Van Swieten Society - Mozarts Aller Landen

vanaf 30,-
uitvoerenden

Bart van Oort fortepiano
Heleen Hulst viool
Sara DeCorso viool
Bernadette Verhagen altviool
Albert Brüggen cello

Voorprogramma:
Peiting Xue piano
Nikola Meeuwsen piano
Evander Eijsink piano

programma

Mozart Strijkkwartet nr. 15
Mozart Pianotrio nr. 4 
Werken van Arriaga (de Spaanse Mozart), Kraus (de Zweedse Mozart), Mysliveček (de Boheemse Mozart), Linley (de Engelse Mozart), Chevalier de Saint-Georges (de Caraïbische Mozart) en Bomtempo (de Portugese Mozart)

19:15 Aanvang voorprogramma

aanvang
20:00
Rang 1
€ 30,-
€ 24,50
€ 12,-

Deze prijzen zijn inclusief servicekosten.

kamermuziekmozarthertz
Wolfgang Amadeus Mozart
Ohne Musik wär’ alles nichts.

Mozarts aller landen, verenigt u! Mozart had amper zijn laatste adem uitgeblazen of bijna elk land ontdekte zijn eigen Mozart. Die traditie begon al in de tweede helft van de achttiende eeuw: een kind dat op zeer jonge leeftijd blijk gaf van buitengewone muzikale begaafdheid werd al snel in één adem genoemd met de beroemde Wolfgang Amadeus. Ouders maakten goede sier in de salons met hun hoogbegaafde kroost. Het resultaat was een bonte stoet wonderkinderen en nieuwe Mozarts, verspreid over alle landen van Europa en daarbuiten. Hoe goed waren al die Mozarts nu werkelijk? De Van Swieten Society deed een vergelijkend warenonderzoek en zette de belangrijkste voor u op een rijtje. Als referentie klinkt het grote strijkkwartet in d klein van Wolfgang Amadeus Mozart en het pianotrio in E groot. Blijven de andere Mozarts overeind?

Lees hier de toelichting bij het programma, geschreven door Bart van Oort, aangevuld met dagboekaantekeningen van alle andere Van Swietens.

Voorprogramma: Talenten zijn er nog steeds (en véél)

19.15-19.40, gratis toegang voor bezoekers Van Swieten Society

De talentklassen op conservatoria zitten vol met jonge Mozarts en Paganini's. Het is soms prachtig wat deze soms heel jonge musici al laten horen: sommigen ademen al niet meer in de nek van de gevestigde orde maar spelen hun partijen op het hoogste niveau mee. Aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag is de piano-jong talentklas in handen van Marlies van Gent. Als geen ander weet zij hoe ze talenten moet kneden en kan laten rijpen, waarna de een na de ander van haar veelbelovende pianisten het podium bestormt. In het voorprogramma stellen we een paar van die talenten aan u voor: Evander Eijsink (8 jaar), Peiting Xue (14) en Nikola Meeuwsen (14) spelen werken van Berkovich (Variaties op een thema van Paganini), Mendelssohn (Fantasie), Prokofjev (Wals) en Liszt (bewerkingen van Schubert liederen). Mis deze kans niet. Over een paar jaar kunt u dan zeggen dat u erbij was toen een van deze veelbelovende pianisten in Vredenburg debuteerde.

      

Wellicht vind je ook interessant

vr 7 jun 2019

Schumann - Szenen aus Goethes Faust

Radio Filharmonisch Orkest, Groot Omroepkoor & Nationaal Kinderkoor

ma 20 mei 2019

Canada's National Arts Centre Orchestra

Brahms - Symfonie nr. 2

do 16 mei 2019

Pieces of Tomorrow - Bruckner 4

An introduction to symphonic sound

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord