maandag 26 april 2021

Van Swieten Society

verplaatst naar 28 mei 2021

Verplaatst
18:30
zaal open
20:00
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Van Swieten Society
Kate Clark fluit
Heleen Hulst, Sara DeCorso viool
Ruben Sanderse altviool
Diederik van Dijk cello
Bart van Oort fortepiano

programma

Händel Ouverture in D
Clementi Fluittrio nr 1
Pleyel Pianotrio in D
Dussek Fluittrio in C
Haydn/Salomon Symfonie nr. 99

locatie
Leeuwenbergh
maandag 26 april 2021

Van Swieten Society

verplaatst naar 28 mei 2021

Verplaatst

Dit concert is vanwege de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) verplaatst naar vrijdag 28 mei. Actuele informatie over afgelastingen en verplaatsingen door corona vind je hier. Reeds gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe datum. Er is een e-mail met meer informatie gestuurd naar de ticketkopers. Je begrijpt vast dat deze situatie een grote impact heeft op onze organisatie. We vragen ticketkopers daarom om hun mail goed in de gaten te houden, en op onze website te kijken voor meer informatie.

London was aan het eind van de achttiende eeuw met afstand de grootste stad ter wereld. In het Britse Rijk ging de zon nooit onder. Door de Industriële Revolutie (die in Engeland begon) was een van ‘s werelds rijkste middenklassen ontstaan en de adel gaf steeds meer privileges, waaronder muziek, uit handen om een volksopstand als in Frankrijk te voorkomen. Dit was de voedingsbodem voor het meest briljante en meest levendige muziekleven in Europa. Veel grote musici kwamen vroeger of later naar London om zich te laten bejubelen. Joseph Haydn kwam, samen met violist en impresario Johann Peter Salomon, op 1 januari 1791 in Engeland aan.
Haydns Londense Symfonieën voor Salomons concertserie behoren tot de grootste meesterwerken in de klassieke geschiedenis. Salomon maakte er prachtige bewerkingen voor klein ensemble van.