Coronavirus en TivoliVredenburg

Er zijn geen coronamaatregelen meer van toepassing op TivoliVredenburg. Onze programmering is weer helemaal hervat. Op deze pagina vind je een terugblik op de afgelopen twee coronajaren.

Ons coronadagboek: OFF/ON

Wat gebeurt er als zo’n concertpodium van de ene op de andere dag stilvalt? Van 1,2 miljoen bezoekers in een jaar naar maximaal dertig in de Grote Zaal: het is de realiteit als de deuren weer aarzelend opengaan in 2020. Het boek OFF/ON volgt de transformatie van een culturele organisatie en haar medewerkers in tijden van corona. Een bijzonder kijkje achter de schermen tijdens het eerste jaar van de crisis.

Meer over OFF/ON

Studio TivoliVredenburg, Studio Pandora

Geen live concerten? Dan maar online! Al vroeg in 2020 werd Studio TivoliVredenburg geboren, waar we livestreams, podcasts en gave concertregistraties deelden – en nog steeds delen. Daar kwam in 2021 Studio Pandora bij: we toverden de nu ongebruikte rookruimte in de Pandora Foyer om tot podcast- en dj-studio. Het programma dat we daar programmeren hoor en zie je dus online én in ons pand.

Walk The Line

In maart 2020 sloten onze deuren een tijdje. Maar achter die deuren zaten we niet stil. Eén ding was duidelijk: zodra er weer wat kan, pakken we de kansen. We wilden – en konden – niet wachten tot alles bij het oude is.

Het pand van TivoliVredenburg bruist het meest als er in alle zalen wat te beleven is, bijvoorbeeld tijdens een festival en bezoekers zich kunnen laten verrassen door artiesten in het programma die ze nog niet kenden. Met Walk The Line brachten we, ondanks alle coronabeperkingen, dit gevoel weer terug.

Walk The Line: the making of

Quarantainepoëzie

In de eerste maanden van de coronacrisis schreven onze collega’s Tom Ruben en Jorn van Zwieten dagelijks(!) quarantainepoëzie, geïnspireerd op foto’s die hun collega’s instuurden. Dit project is uitgegroeid tot een heuse poëziebundel.

Ook schreven ze het gedicht ‘Stilte’, een ode aan de stad in lockdown. Videograaf Luuk voorzag het van beelden, productiecoördinator Gerko leende zijn stem. Kijk!