menu zoeken
Naar agenda
dinsdag 22 mei 2018

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

Van een dubbeltje naar een kwartje

Global Goals Café over armoede in Nederland

10,-
programma

Met o.a.
Roeland van Geuns (lector Armoede Interventies Hogeschool van Amsterdam)
Marry Mos (Armoedecoalitie Utrecht)
Vier ervaringsdeskundigen
Utrechtse organisaties

aanvang
19:30
zaal open
19:00
eindtijd
21:15
.
€ 10,-
€ 7,50
€ 0,-

Deze prijzen zijn inclusief servicekosten en garderobe.

locatie

Armoede? Dat is toch iets van de ‘derde wereld’. Nederland is een van de meest welvarende landen op onze planeet!

Presentator Wilbert van de Kamp gaat op 22 mei in gesprek over armoede. Want het lijkt een ver-van-je-bed-show. Maar ook in Nederland zijn er meer dan 590.000 huishoudens waarvan het inkomen onder de amoedegrens ligt. Wat doet dat met je, als je voortdurend te weinig middelen tot je beschikking hebt? Waarom is armoede zo hardnekkig? En wat zijn succesvolle strategieën om deze patronen te doorbreken?

Na een inleiding van armoededeskundige Roeland van Geuns (Hogeschool van Amsterdam) schetst Marry Mos (Armoedecoalitie) een beeld van de situatie in Utrecht. Wat zien we gebeuren in onze eigen Domstad? Welke wijken kennen relatief meer armoede en wat wordt er gedaan om sociale uitsluiting tegen te gaan? Vervolgens zoomen we in op de praktijk.

We spreken Claudia, Liesbeth, Tilly en Jessica. Vier Utrechters, die door uiteenlopende redenen al jarenlang een minimuminkomen hebben. Voor wie normale dingen als een weekendje weg, een kadootje voor een jarige vriendin of een bezoek aan de tandarts, niet normaal zijn en zelfs stress opleveren. Hoe staan ze in het leven en wat zou hun situatie verbeteren?

Tot slot kijken we naar oplossingen. In gesprek met verschillende partijen bespreken we hun werkwijze en filosofie: hoe creëer je de beste kansen voor iedereen? Met bijdragen van o.a. De Zorgzusters, U- 2BHeard en Ans Klein Geltink van Voedseltuin Overvecht.

Over de Global Goals
Van een dubbeltje naar een kwartje
is een programma van TivoliVredenburg en de Gemeente Utrecht. Utrecht is een Global Goals City, dat betekent dat de stad zich inzet voor de Global Goals, de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. ‘Geen armoede’ is een van de zeventien doelen die een betere wereld in 2030 dichterbij moet brengen. Meer informatie over wat jij kan doen voor de Global Goals vind je op Utrecht4Global Goals.

Wanneer het aankomt op armoedebestrijding, wordt er veel te rationeel gedacht, aldus Roeland van Geuns. Op 22 mei zal hij hier nog veel meer over komen vertellen. Benieuwd? Neem alvast een kijkje via onderstaande video!

Wellicht vind je ook interessant

vr 1 feb 2019

Welcome to Night Vale

Welcome to Night Vale 2019 World Tour “A Spy in the Desert”

do 6 dec 2018

Nederlands Kamerkoor & De Warme Winkel

Gesualdo in de Stadsschouwburg

do 29 nov 2018

Mechanical Ecstasy

Een extravagante RoXY/ iT revival.

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord