Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Ronda
Attend
Facebook-event
Programma
Toronzo Cannon

De Amerikaanse zanger/gitarist Toronzo Cannon heeft de Chicago-blues eigenhandig naar de eenentwintigste eeuw gebracht. Deze held is buschauffeur by day en bluesman by night – een handige combinatie, want zijn belevenissen op de bus leveren hem inspiratie voor zijn teksten. Muzikaal gezien draait het bij Cannon meer om de song en minder om de solo, al draait hij zijn plectrum niet om voor een vlammende solo als het zo te pas komt. Prijsnummer The Chicago Way van Cannons laatste album The Preacher, The Politician Or The Pimp (2019) zegt eigenlijk alles: I play my blues the Chicago way!

The Cinelli Brothers

De Engelse band The Cinelli Brothers, opgericht door de broers Marco (gitaar/zang) en Alessandro (drums), is in de ruim vijf jaar van hun bestaan uitgegroeid tot een van de hottest tickets in de blueswereld. Pittige Chicago- en Texas-blues, soul en r&b worden door het viertal gecombineerd tot een onweerstaanbaar swingende mix. De band heeft inmiddels twee prima albums op zijn naam staan: Babe Please Set Your Alarm (2018) en Villa Jukejoint (2021, oldskool opgenomen met 1 microfoon). Maar het ongebreidelde speelplezier van dit kwartet (let op de harmonicaspeler) komt live pas echt tot zijn recht!

Meena Cryle & The Chris Fillmore Band

Oostenrijk is niet meteen het eerste land waar je aan denkt als het om de blues gaat, maar toch komen hier twee Europese sterren uit het genre vandaan: zangeres Meena Cryle en gitarist Chris Fillmore, die al vijftien jaar samenwerken. Cryle is gezegend met een stem die iedere argeloze luisteraar omverblaast, Fillmore is een gevoelvolle gitarist die geregeld het niveau van Stevie Ray Vaughan aantikt. In de stemming komen kan alvast met hun live-album In Concert (2017) – vooral op het bijna tien minuten durende nummer It Makes Me Scream stijgen zowel Cryle als Fillmore tot grote hoogten!

Tad Robinson

De Amerikaanse soulzanger/harmonicaspeler Tad Robinson brengt de soul naar de blues, en andersom. Robinson is sinds begin jaren negentig actief – eerst als zanger bij de Chicago-bluesband Dave Specter & The Bluebirds, met wie hij het album Blueplicity (1994) opnam, daarna vooral solo. De stem van Robinson doet denken aan die van grootheden als Al Green en Teddy Pendergrass – niet zo vreemd dus dat hij in 2019 een album opnam in de southern soul-hoofdstad Memphis, Tennessee, samen met de Hi Rhythm Section. Het resultaat, Real Street, is het hoogtepunt van zijn carrière tot nu toe!

The Özdemirs

Het Duits-Turkse bluestrio the Özdemirs is een goedlopend familiebedrijf bestaande uit vader Erkan Özdemir (bas) met zijn zoons Kenan (gitaar/zang) en Levent (drums/zang). Het trio is al jarenlang een veelgevraagde begeleidingsband en tourde door Europa met artiesten als Kirk Fletcher, Trudy Lynn, Memo González, Johnny Rawls en Tad Robinson (die laatste is ook te zien op Utrecht Blues Festival). In 2023 verscheen dan eindelijk the Özdemirs’ eerste eigen album: Introducing the Özdemirs. Door hun enorme live-ervaring klinkt de band op hun debuut als een dampende, stampende, r&b- en bluesmachine!

Roel Spanjers

De naam van de Nederlandse toetsenist/zanger Roel Spanjers doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar toch is hij een belangrijke naam in de vaderlandse roots- en bluesmuziek. Spanjers was vast lid van de band van JW Roy, speelde bij de legendarische Achterhoekse formatie Normaal en tourde door Europa als begeleider van de Amerikaanse bluesman Luther Allison. In 2017 bracht hij met zangeres Frédérique Spigt de ep The Road uit. De laatste jaren trekt deze alleskunner door het land met een theaterprogramma over de rijke en spannende muzikale geschiedenis van New Orleans!

Utrecht Blues Festival

Dampende grotestadsblues, soul, rock-‘n-roll en alles daartussenin

Geweest

Utrecht Blues Festival | zondag 17 maart 2024 | Ronda

Na een succesvolle eerste editie presenteren we op zondag 17 maart opnieuw Utrecht Blues Festival, een klein festival met grootse namen! De line-up bestaat uit Chicago-blues zanger/gitarist Toronzo Cannon, de Engelse band The Cinelli Brothers, Meena Cryle & The Chris Fillmore Band, de Amerikaanse soulzanger/harmonicaspeler Tad Robinson, het Duits-Turkse bluestrio The Özdemirs en de Nederlandse toetsenist/zanger Roel Spanjers. Verwacht een middag en avond vol dampende grotestadsblues, soul, rock-‘n-roll en alles daartussenin!

De presentatie van het festival wordt verzorgd door Jaap Boots.

Klik op de afbeelding hieronder om het blokkenschema groter te zien.

Zie ook

Jason Isbell and the 400 Unit

Americana singer-songwriter aan de top van het genre

The Fortunate Sons

Extra show • A tribute to Creedence Clearwater Revival

Dutch Blues Challenge 2024

Twaalfde editie van dé challenge voor bluesartiesten