vrijdag 1 oktober 2021

ILFU Online Book Talk met Marianne Faithfull

International Literature Festival Utrecht

vrijdag 1 oktober 2021

ILFU Online Book Talk met Marianne Faithfull

International Literature Festival Utrecht

Je kunt dit programma op 1 oktober vanaf 19:00 uur bekijken via deze pagina (en daarna is het nog 2 weken on demand terug te kijken). Om deze uitzending te kunnen bekijken dien je een ticket gekocht te hebben via bovenstaande button. Bij aankoop ontvang je een persoonlijke inlogcode voor de uitzending, te vinden in het pdf-bestand van je bevestigingsmail. Bekijk ook de veelgestelde vragen over onze livestreams.

Marianne Faithfull is bekend van pophits als het door Mick Jagger geschreven 'As tears go by' en 'The ballad of Lucy Jordan' en een groot liefhebber van poëzie. Tijdens haar concerttournees droeg ze al geregeld gedichten voor en haar laatste album uit 2018 dat ze samen schreef en opnam met Nick Cave kreeg de titel 'Negative Capability', een term van de dichter John Keats. Vorig jaar maakte ze dan eindelijk haar droomplaat: een spoken word album met gedichten van haar favoriete 19de eeuwse romantische dichters, voorzien van een soundscape door Bad Seeds-componist en violist Warren Ellis. Op 'She Walks in Beauty' leest Faithfull de gedichten van onder meer Keats, Shelley, Wordsworth en Byron, met een intensiteit en gedrevenheid waarin een leven langs de toppen en dalen van het kunstenaarschap in elk woord doorklinkt. In haar woonplaats Londen spreekt Faithfull met ILFU over She Walks in Beauty en haar liefde voor poëzie.

Over ILFU TV
ILFU TV is het online boekenprogramma van het ILFU. Dagelijks is er een online Book Talk te zien met uiteenlopende schrijvers over hun nieuwe boek, opgenomen in de ILFU studio. Elke dag om 19.00 uur kun je een nieuwe aflevering online bekijken en daarna on demand terugkijken. De online Book Talks zijn voor ILFU members gratis te bekijken via Mijn ILFU. De online Book talks zijn Engels gesproken.