Bekijk hier alle

CLUBNIGHTS
Aanvang
Zaal open
Verwacht einde
Programma

23:30 – 01:00 Gayance
01:00 – 03:00 Jameszoo

Leeftijd
18+ (ID verplicht)
Locatie
Pandora
Info acts
Gayance

Zoals Aïsha Vertus in haar leven muzikale families bouwt over de hele wereld, beweegt ze zich onder haar alter ego Gayance door allerlei genres in haar sets en producties. Als die vierkwaartsmaat maar doormidden gebroken wordt, tenminste: het geeft de tracks van Gayance een eigenzinnige cadans en haar synthmelodieën een unieke flow tussen jazz, hiphop en house. Op het onlangs verschenen Mascarade op het Londense Rhythm Section-label vind je haar liefde voor een potpourri aan stijlen in de vorm van een album dat aanvoelt als een mixtape, met voicemail-interludes aan elkaar geregen. Van stevige nineties house tot broken beat met latin-invloeden, representeert Gayance als één van de meest frisse club-artiesten van dit moment haar eigen rijke voorgeschiedenis, nalatenschap, en de gemeenschappen die haar dierbaar zijn telkens in één album of dj-set. Haar volgende track blijft daardoor altijd een verrassing. 

Jameszoo

In een tijdperk van volledige internettransparantie kun je je volledig blindstaren op trends, content en collega’s. Mitchel van Dinther, alias Jameszoo, is een producer, componist en dj die zich daar ver buiten lijkt te houden. Met Blind (2022) maakte hij een plaat vol avant-garde jazzcomposities die zo rap en ingewikkeld zijn, dat deze niet door mensen kunnen worden gespeeld. Op de dansvloer lopen de innovatieve IDM-ritmes bij Jameszoo vloeiend over in toegankelijke, warme grooves. Geen wonder dat hij zich inmiddels tot vaste waarde binnen Flying Lotus’ Brainfeeder-label mag rekenen; Jameszoo laat jazz in verschillende gedaantes, vormen en atmosferen naar voren komen in zijn muziek en rekt de genre-definitie eigenhandig op.

Transition Afterparty: Jameszoo (DJ set), Gayance

Avontuurlijke dansavond met groovende house, funk, r&b en veel meer voor maar 5 euro

Geweest

Als afterparty van Transition schotelen we jullie een brug tussen generaties, geluiden en genres voor in de vorm van een clubnacht. Daarin wordt het elektronische met het soulvolle vermengd en hoor je jazz hand in hand gaan met groovende house en funk. Kom na afloop van het festival dansen bij twee eigenzinnige dj/producers in Pandora!

Ook nog wat van het festival meemaken? Goed nieuws, we hebben speciaal een Transition avondticket waarmee je vanaf 21:00 binnen kan komen en Nubya Garcia, ECHT! En Melissa Aldana alsnog kan beleven. Plus een ticket voor de afterparty. Klik hier voor tickets.

Minimum leeftijd afterparty is 18 jaar.