Bekijk het klassieke seizoen

AVROTROS Vrijdagconcert
Zaal open
Aanvang
Rang 1
Regulier
€ 31,50
Rang 2
Regulier
€ 26,-
Rang 3
Regulier
€ 22,50
Inclusief servicekosten, garderobe en pauzedrankje.
Programma

Werken van Noordse en Baltische componisten waaronder Vasks, Thorvaldsdottir en Grieg

Uitvoerenden

Groot Omroepkoor
Benjamin Goodson dirigent
Bjarte Eike viool
Hans Knut Sveen toetsen
Elsina Jansen regie
Noralie VJ

Locatie
Grote Zaal
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

The Living Room: Noorderlicht

AVROTROS Vrijdagconcert

v.a. € 22,50

Bestel tickets

incl. servicekosten, pauzedrankje & garderobe

Over vervoering hebben componisten in Noord-Europa niet te klagen. De natuurpracht is betoverend en het koorleven bloeit er als nooit tevoren. Het Groot Omroepkoor volgt het Noorderlicht onder leiding van dirigent Benjamin Goodson. Op hun tocht pikken ze serene en sacrale koorcomposities op van toondichters uit IJsland, Scandinavië en de Baltische landen.

Ruige natuur
Wie er wel eens op vakantie is geweest, kan het bevestigen. Het Noorden van Europa is een reis naar een andere wereld. De natuur staat dichter bij de mens, de stilte is soms overweldigend en muziek houdt gemeenschappen bijeen. Componisten uit de noordelijke contreien hebben de inspiratiebronnen voor het oprapen. De een vindt het in religie en de immense koortraditie, de ander in de ruige natuur en existentiële eenzaamheid.

Anna Thorvaldsdottir
Zo kruidt de IJslandse componiste Anna Thorvaldsdottir haar ruimtelijke muziek met ijle luchtklanken, etherische melodieën en sfeervolle instrumentale vondsten. Maar het Groot Omroepkoor maakt ook de oversteek naar Noorwegen en Letland, en voert koorklassiekers uit van Peteris Vasks en Edvard Grieg.

Prelude is de opmaat naar het AVROTROS Vrijdagconcert. Presentator Leonard Evers vertelt je in deze podcast iedere week meer over de bijzondere stukken die gaan klinken. Prelude is vanaf de zaterdag voor het concert te beluisteren. Luister hier naar de podcast. 

Zie ook

Haydns Die Jahreszeiten o.l.v. Jan Willem de Vriend

AVROTROS Vrijdagconcert

Lucie Horsch, LUDWIG en het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor

AVROTROS Vrijdagconcert

Frank Martin: Golgotha

AVROTROS Vrijdagconcert