Marcus Baylor & Jean Baylor - The Baylor Project
Zaal open
Aanvang
Uitvoerenden

Marcus Baylor - Drums
Jean Baylor - Vocals
Terry Brewer- Piano
Keith Loftis - Tenor/ soprano saxophone
Ameen Saleem - Bass

Locatie
Cloud Nine
Attend
Facebook-event

The Baylor Project

Jazzhuwelijk met soulvolle roots

Geweest

Er zijn bij dit concert zitplaatsen met vrije plaatskeuze.

Zangeres Jean Baylor & drummer Marcus Baylor, zijn in huwelijk en muziek, ongeëvenaard. Hun jazzmuziek heeft kerkelijke roots met invloeden van gospel, blues en soul. Hun dynamische optredens zijn oprecht en opzwepend. Het ene moment gooi je de handen in de lucht en kun je participeren in een energieke call-and-response. Het andere moment weet het koppel de atmosfeer te veranderen met gevoelsroerende spirituele songs. 

De Baylor’s spelen nieuwe arrangementen van klassieke jazz en origineel werk. Een hommage aan een breed spectrum aan muzikale invloeden en genres. Verwacht een feel-good jazzavond van twee kwalitatief volwassen jazzmuzikanten die hun ballads elegant en krachtig neerzetten.

Marcus Baylor maakte deel uit van het Grammy award winnend jazzkwartet Yellowjackets. Hij toerde onder andere met Cassandra Wilson en nam muziek op met Kenny Garret en John Scofield. Hierna is hij als producer en bandleider eigen composities en arrangementen gaan schrijven. 

Mezzosopraan Jean Baylor werd bekend als de helft van Platina verkocht duo Zhane'. Ze was een frequente gast bij optredens van Kenny Garret, Marcus Miller en legendarische bassist Buster Williams.