Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
woensdag 6 juni 2018

Swinging in the Clouds

Meschiya Lake & the Dizzy Birds

geweest
zaal open
20:15
aanvang
21:00

Tijden zijn onder voorbehoud.

locatie
woensdag 6 juni 2018

Swinging in the Clouds

Meschiya Lake & the Dizzy Birds

geweest

Voor dit concert zijn enkel staanplaatsen beschikbaar.

“Close to the end of the set, she sang a Bessie Smith blues with the line, ‘I’m as good as any woman in your town.’ In New Orleans music, that’s a bold statement – but she is, and better, too.”

- Alison Fensterstock, New Orleans Times-Picayune

Nadat Meschiya Lake het Know Nothing Family Zirkus Zideshow and End of the World Circus verliet en verscheidene baantjes had versleten (waaronder het opbouwen van het Burning Man festival en rijden van een vorklift bij cranberry oogst), was ze op zoek om net als vroeger haar brood te verdienen met het maken van muziek. In 2007 vond deze levensverandering plaats in de vorm van een traditionele jazz outfit, compleet met dansers: The Loose Marbles. Deze bijeengeraapte groep straatartiesten vestigde zich in de bekende Royal Street in New Orleans. Van daaruit vonden ze hun plek in New York City’s Washington Square Park – de toegangspoort tot wat Ms. Lake’s nieuwe speeltuin zou worden: Europa. Liefdevol refererend aan deze tijd als ‘jazz-bootcamp’ begon ze haar nu uitgebreide repertoire op te bouwen en leerde ze verschillende levenslessen – inclusief, maar niet beperkt tot: ‘date de bandleider niet, wéés de bandleider’. Een jaar later deed ze precies dat door the Little Big Horns Jazz Band op te richten.

Meschiya Lake is ver gekomen sinds haar reizend circusdagen, en ze is nog lang niet klaar. Sterker nog, verre van. Door zich opnieuw te vestigen in Europa in de zomer van 2018 en de krachten te bundelen met de al gevestigde, verbluffend getalenteerde Dizzy Birds (Berlijn), zullen Ms. Lake en gezelschap opnieuw de lat hoog leggen voor onze verwachtingen van muzikant en showmanship, jazz and joy.

Op de hoogte blijven van al het jazzaanbod in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de jazznieuwsbrief!

Zie ook