Bekijk het klassieke seizoen

AVROTROS Vrijdagconcert
Zaal open
Aanvang
Rang 1
Regulier
€ 42,-
Rang 2
Regulier
€ 35,-
Rang 3
Regulier
€ 30,50
Inclusief servicekosten, garderobe en pauzedrankje.
Programma

Debussy/Escher Six épigraphes antiques
Debussy Danse sacrée et danse profane
Koechlin Choral sur le nom de Fauré
Fauré Pavane; Psalm 136 ‘Super flumina Babylonis’
Fauré Requiem

Uitvoerenden

Radio Filharmonisch Orkest
Groot Omroepkoor
Stéphane Denève dirigent
Marc Korovich koordirigent
Joost Willemze harp
Hélène Guilmette sopraan
Äneas Humm bariton

Locatie
Grote Zaal
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Requiem van Fauré

AVROTROS Vrijdagconcert

v.a. € 30,50

Bestel tickets

incl. servicekosten, pauzedrankje & garderobe

Stéphane Denève leidt het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor in het beroemde Requiem van Fauré. Maar ook staan de Danses van Debussy op het programma met Joost Willemze als harpsolist.

Het Requiem van Gabriel Fauré is een van de geliefdste koorwerken. Fauré schreef een spirituele klassieker van een etherische lichtheid. Live-uitvoeringen van dit diepmenselijke werk laten niemand onberoerd. Tijdens een uitgewogen Franse concertavond wordt Fauré’s meesterwerk gespiegeld aan impressionistische pareltjes van Debussy en Koechlin.

Joost Willemze speelt de Danses van Debussy

Een concert dat zich richt op het sacrale en profane in de Franse muziek van de late 19e eeuw. Het opent met de Épigraphes antiques van Debussy, waarin de componist zich richt op de exotiek van de Europese antieke beschavingen, een thema dat Escher versterkt in zijn subtiele orkestratie van dit werk. Die antieke wereld is ook het thema in de Danse sacrée et Danse profane van dezelfde componist met een sacrale dans als Griekse tempelplechtigheid tegenover een sensuele profane dans. Solist is Joost Willemze, de jonge harpist die in 2022 deelnemer was van het talenttraject 'AVROTROS Klassiek presenteert!'

Stéphane Denève met het Requiem van Fauré

Alles leidt naar de belangrijkste componist van dit programma: Gabriel Fauré. Van hem twee korte werken, beginnend met de beroemde Pavane in de vocale versie. Sacraal is zijn Psalm 136, een jeugdwerk bedoeld als overgangsexamen van het conservatorium. Het Requiem is Fauré’s bekendste meesterwerk. Hij componeerde het als een persoonlijke, bijna liefdevolle reflectie op dood en vergankelijkheid. ‘Mijn Requiem is zo zachtmoedig als ikzelf’, in zijn eigen woorden. Solisten, koor en orkest staan onder leiding van Stéphane Denève, chef-dirigent van het Saint Louis Symphony Orchestra, het New World Symphony en met ingang van dit seizoen vaste gastdirigent van het Radio Filharmonisch Orkest.

Prelude is de opmaat naar het AVROTROS Vrijdagconcert. Presentator Leonard Evers vertelt je in deze podcast iedere week meer over de bijzondere stukken die gaan klinken. Prelude is vanaf de zaterdag voor het concert te beluisteren. Luister hier naar de podcast. 

Zie ook

Edo de Waart: De ‘Schotse’ van Mendelssohn

AVROTROS Vrijdagconcert

Haydns Die Jahreszeiten o.l.v. Jan Willem de Vriend

AVROTROS Vrijdagconcert

Van Baerle Trio: Mozart, Liszt & Fauré

AVROTROS Vrijdagconcert