Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Support act
geen
Locatie
Grote Zaal
Attend
Facebook-event

Şivan Perwer

Dichter, schrijver, zanger en performer op het tembûr (Saz)

Geweest

Şivan Perwer | zondag 24 december 2023 | Grote Zaal

Şivan Perwer is een Koerdische dichter, schrijver, leraar muziek, zanger en performer op het tembûr (saz). Op zijn naam staan tot nu toe meer dan 25 albums, en schreef hij voorheen meerdere boeken. Şivan heeft een artistieke carrière opgebouwd van meer dan dertig jaar en heeft vele eredoctoraten en internationale wereldmuziek prijzen ontvangen.

Hij componeerde muziek en zong veel nummers met behulp van de poëzie van de late Koerdische dichter, Cegerxwîn. Cegerxwîn was bekend om zijn gedichten over de Koerdische strijd en ook over de Koerdische cultuur en geschiedenis. Op een gegeven moment noemde Cegerxwîn Şivan als "de stem van zijn poëzie." Koerdische liederen worden door sommigen gezien als een van de belangrijkste elementen in het behoud van de Koerdische cultuur en geschiedenis.

Enkele van zijn meest populaire albums zijn onder meer Ey Ferat (1976), Gelê Min Rabe (1982), Agirî (1983) en Naze (1986), met het nummer "Cihan", een van de bekendste nummers. In 2022 kwam een ​​remix van "Cihan" de Turkse Top 200 binnen op nummer 91.

Er zijn bij dit concert alleen vaste zitplaatsen. Er zijn vier verschillende soorten tickets: VIP tickets (€ 106,50), Rang 1 (€76,50), Rang 2 (€66,50) en Rang 3 tickets (€ 55,50). VIP tickets zijn de beste zitplaatsen maar bevatten geen andere voordelen. 

Dit concert wordt georganiseerd door Çuval Kultur.