woensdag 27 februari 2019

Simone de Beauvoir

Grote Denkers on tour

geweest
19:30
zaal open
20:00
aanvang
22:00
verwachte eindtijd
programma

Franca Treur
Heleen DeBruyne
Mirthe Frese
Merlijn Geurts
Janneke Remmers
Daria Bukvić
Jochum ten Haaf
Elsa van der Linden

locatie
woensdag 27 februari 2019

Simone de Beauvoir

Grote Denkers on tour

geweest

Kan de iconische, feministische denker Simone de Beauvoir (1908-1986) een nieuwe generatie inspireren in het tijdperk van #metoo, intersectionaliteit en Jordan Peterson? Schrijvers Franca TreurHeleen DeBruyne, theatermakers Daria Bukvić en Mirthe Frese en programmamaker Merlijn Geurts laten op woensdag 27 februari zien hoe actueel Simone de Beauvoirs denkbeelden over zelfactualisatie, vrijheid en feminisme zijn. Acteurs Janneke Remmers en Jochum ten Haaf kruipen in de rollen van Simone de Beauvoir, Jean-Paul Sartre en Jordan Peterson. Muzikant Elsa van der Linden verzorgt muzikale omlijsting bij het programma.

De Beauvoirs invloed op ons denken over de positie van de vrouw in de maatschappij is ongeëvenaard. In een theatrale, caleidoscopische avond brengen we haar werk tot leven en leggen we haar ideeën langs de meetlat van de actualiteit.

Boekverkoop via Savannah Bay
Wil je je alvast voorbereiden op deze avond? In de  webshop van boekwinkel Savannah Bay kun je de boeken van Simone de Beauvoir en de gasten van deze avond bestellen. Kies bij het bestellen voor de optie ‘afhalen in de winkel’ en vermeld bij de opmerkingen dat je het boek wilt ophalen tijdens de avond in TivoliVredenburg. Je kunt het dan bij de boekenstand in de zaal ophalen. Uiteraard zijn de boeken ook tijdens de avond zelf te koop. Je kunt ter plekke cash en met pin betalen.

Grote Denkers
Grote Denkers is een programmaserie van De Balie. In Grote Denkers staan vooruitstrevende en eigenzinnige vrouwelijke denkers uit de wereldgeschiedenis centraal. Vrouwen waar we misschien minder vaak over lezen, maar die onze blik op de wereld hebben veranderd en vandaag de dag niets aan relevantie hebben verloren. Bekijk hier de trailer.

Voor meer informatie en het programma van de Balie zie de website.

Kennis & Debat in TivoliVredenburg
Dit programma is onderdeel van het Kennis & Debat-programma van TivoliVredenburg. Maandelijks een update krijgen met al het programma? Schrijf je dan in voor de Kennis & Debat-nieuwsbrief.

Zie ook