zaterdag 7 september 2019

Seminar: Opportunities for composers in a changing cosmopolitan culture

Gaudeamus Muziekweek - De dominantie van de West-Europese muziektraditie

geweest
13:30
zaal open
14:00
aanvang
17:00
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Moderator: Jonas Bisquert
i.s.m. Catching Cultures Orchestra, Culture Unlimited, TivoliVredenburg

locatie
zaterdag 7 september 2019

Seminar: Opportunities for composers in a changing cosmopolitan culture

Gaudeamus Muziekweek - De dominantie van de West-Europese muziektraditie

geweest

Dit evenement is gratis toegankelijk. Wel werken we met entreebewijzen. Haal hierboven je gratis entreebewijs om eventuele teleurstellingen te voorkomen. 

Onder leiding van moderator Jonas Bisquert wordt in dit seminar de dominantie van de West-Europese muziektraditie tegen het licht gehouden. In verscheidene lezingen en een panel met jonge makers, organisatoren, onderwijsspecialisten en musici loodst moderator Jonas Bisquert ons langs diverse vraagstukken, hete hangijzers en nieuwe trends.

Want hoe lang kan het muziekonderwijs nog enkel bestaan uit de West-Europese muziekcultuur in onze kosmopolitische samenleving? Waarom is het schrijven van composities voor kinderen, amateurmusici en semi professionals zo weinig status gevend?

Waarom wagen maar weinig componisten zich aan werk voor andere locaties dan de concerttempel? En zitten ‘de wijken’ wel te wachten op allerlei projecten vanuit de kunstsector? Bisquert laveert het publiek langs geslaagde en minder geslaagde projecten en inspanningen van de culturele wereld om een antwoord te geven op de belangrijke uitdagingen van het komende decennium.

Tevens klinken de eerste schetsen en resultaten van de samenwerking die Gaudeamus en Catching Cultures Orchestra, met onder meer musici uit de AZC’s, zijn gestart in de lente van 2019.

Voertaal: Engels