vrijdag 17 december 2021

Schubert en Bannink door Thomas Oliemans

Klassiek in de Cloud

Uit de serie

Klassiek in de Cloud

Ongeplaceerd
€ 26,-
€ 20,80

Deze prijzen zijn inclusief servicekosten en garderobe.

uitvoerenden

Thomas Oliemans bariton, piano

programma

Aanvang 20:30
Zaal open 19:30

Liederen van Franz Schubert gecombineerd met liedjes van Harry Bannink

locatie
vrijdag 17 december 2021

Schubert en Bannink door Thomas Oliemans

Klassiek in de Cloud

Is het concert uitverkocht? Klik op 'Bestel tickets' om u in te schrijven voor een wachtlijst.

Bariton Thomas Oliemans treedt op in grote operahuizen, maar zingt ook Franse chansons. Vanavond combineert hij liederen van Schubert met liedjes van Harry Bannink, terwijl hij zichzelf begeleidt achter de vleugel. Met dit bijzondere programma treedt hij in zekere zin in de voetsporen van Schubert, die een verdienstelijk zanger was en zijn liederen voorzong achter de piano. Voor Oliemans doet Bannink beslist niet voor hem onder. Hij kende de componist persoonlijk, die de schepper was van Duiffies en vele andere liedjes in Annie M.G. Schmidt-musicals en jeugdprogramma’s als Sesamstraat en Het Klokhuis. De bariton toont zich een begenadigd vertolker en een innemende clubhost die makkelijk schakelt tussen ‘licht’ en ‘klassiek’.

Afgelopen seizoen was Thomas Oliemans ook te gast in TivoliVredenburg met Schubert en Bannink. Omdat er toen slechts dertig mensen aanwezig mochten zijn, hebben we veel mensen moeten teleurstellen. Vandaar deze Part II van dit vrolijkmakende ‘kwartet’ voor twee componisten, zang en piano. We hebben Oliemans  gevraagd opnieuw in de rijke schatkist met Schubert- en Banninkliederen te duiken.

Opmaat
In de podcast Opmaat blikken we vooruit naar het concert. Luister hier naar het verhaal van Thomas Oliemans, over zijn liefde voor Franz Schubert en Harry Bannink, het verschil tussen Liederen en liedjes en zingend spelen achter de piano dan wel spelend zingen boven het klavier.