Zaal open
Aanvang
Zitplaats balkon
Zitplaats balkon
€ 31,75
Regulier
Staanplaats
€ 27,35
Inclusief servicekosten en garderobe.
Uitvoerenden

Bugge Wesseltoft – Piano, Keyboards
Dan Berglund – Bass
Magnus Öström – Drums

Locatie
Cloud Nine
Attend
Facebook-event

Rymden

Energiek jazztrio onder leiding van pianist Bugge Wesseltoft

v.a. € 27,35

Bestel tickets

incl. servicekosten & garderobe

Voor dit concert zijn staanplaatsen en enkele zitplaatsen op het balkon. Voor de zitplaatsen heb je een apart ticket nodig.

Het trio Rymden, bestaande uit pianist Bugge Wesseltoft samen met Dan Berglund en Magnus Öström (de oude ritmesectie van Esbjörn Svensson Trio) komt op 1 juni terug naar Utrecht voor een concert in onze Cloud Nine. Rymden presenteert ‘Spacesailors’, het vervolg van hun veel geprezen debuut-album ‘Reflections and Odysseys’. In het tweede album gaan ze verder met een diverser sonisch palet, elektrische klanken, melancholische atmosferen en cinematische melodiëen. Minimalistische muziek en virtuoze improvisaties wisselen elkaar af.

Rymden is een combinatie van leden uit twee grote, baanbrekende jazzgroepen: New Conception of Jazz en Esbjörn Svensson Trio. De invloed van de groepen is nog steeds voelbaar in Scandinavië en daar buiten. Deze gecombineerde energie lieten ze al eerder horen op Transition festival in 2019, maar komen nu met het nieuwe album onder de arm terug naar Utrecht voor een concert in Cloud Nine. Een muzikale ruimtereis om niet te missen.

Zie ook

Eric Vloeimans - HOTSPOT

Nederlandse meestertrompettist met gloednieuw project

Eric Ineke & The Frans Elsen Factor

De muziek van Frans Elsen door een nieuw septet

Anderson-Bennink-Glerum-Kemenade

Jazzheldenkwartet waar het speelplezier vanaf spat