Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

20:00 deuren open
20:00 – 21:00 Noise Boxes
21:00 – 21:30 Dennis Weijers
22:00 – 23:10 Robert Henke
23:10 – 00:30 Timo Hoogland & Saskia Freeke (Live Code Set)

Support act
Dennis Weijers – Modular Accordeon
Locatie
Pandora
Attend
Facebook-event

Robert Henke presents CBM 8032 AV

I.s.m. Creative Coding Utrecht

Geweest

Je kent hem misschien als helft van technoduo Monolake, maar zijn grootste faam dankt Robert Henke aan zijn installaties en performances als audiovisueel computerkunstenaar. Ook is hij bekend als co-ontwikkelaar van Ableton Live, het softwareprogramma dat elke zichzelf respecterende danceproducer in de gereedschapskist heeft. Op vrijdag 12 april presenteert de Berlijnse elektronicaproducer zijn show CBM 8032 AV in onze Pandora. Bereid je voor op een visueel en technisch spektakel met oude omgebouwde PC's, door codetaal aangestuurde visuals en geluiden die doen denken aan Kraftwerk.

"CBM 8032 AV is een reis naar de schoonheid van abstracte graphics en geluid, gemaakt met vijf iconische vroege personal computers. Het werk gaat over de ambivalentie tussen een hedendaagse esthetiek en het gebruik van verouderde, beperkte technologie van meer dan veertig jaar geleden. Wat was er wel en niet mogelijk in de jaren tachtig? Robert Henke daagt de bezoeker uit."

Pandora Foyer vanaf 20:00: Pandora's (Noise) Box
Duik in de vreemde, eigenaardige wereld van Noise Boxes, versterkte alledaagse apparaten die microscopisch kleine geluiden transformeren in meeslepende soundscapes. Deze geluidsboxen zijn gemaakt van afgedankte elektronica, onderdelen, circuitbochten, machines en alledaagse apparaten. Door makers uit verschillende expertises op het gebied van hardware-hacking, E-textiles en trash art te combineren, word je meegenomen op een reis van ambient naar noise, drone naar melodieus. Een Noise Box kan alles worden wat je maar wilt, en vanavond nemen Etta Harbar, Michelle Vossen en Veerle Pennock je mee in deze meeslepende geluidservaring en ontdekken hoe je er zelf een kunt maken!

In samenwerking met Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en Creative Coding Utrecht.