Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Wagner

Language No Problem

Uitvoerenden

Wilco Oomkes accordeon, compositie en arrangement
Jorick Bronius percussie en elektronica, compositie en arrangement
Marie Raemakers en Rob Logister beeldanimatie, productie, concept, techniek en beeld
Jeannette van Steen dramaturgie en eindregie

Locatie
Hertz

Ring-Ring (6+)

Afgelast

afgelast

Dit concert is afgelast vanwege corona, het is helaas niet gelukt een vervangende datum te vinden. Er is een e-mail met meer informatie gestuurd naar de ticketkopers.

Ring-Ring is onderdeel van het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht, maar ook als losse voorstelling te bezoeken.

Een tekstloze voorstelling, waarbij livemuziek, poëtische lichtbeelden en theater voor je ogen versmelten tot een filmisch sprookje. Fietsbel Ring-Ring is verdwaald. Langs sprookjesachtige maar ook gevaarlijke oorden zoekt hij zijn fiets. Een aandoenlijk avontuur vol vrolijke maar ook heikele momenten met vreemde wezens en onverwachte ontmoetingen. Of zijn zoektocht wordt beloond blijft spannend tot het einde.

Bewerking Wagner
Lichtbende heeft Ring-Ring speels gebaseerd op Der Ring des Nibelungen van Richard Wagner. Maar nu op haar eigen unieke manier, vol oogstrelende visuele en muzikale vondsten. De muziek van Ring-Ring is speciaal voor deze voorstelling gearrangeerd en gecomponeerd voor accordeon, slagwerk en live-elektronica. Leidmotieven uit de opera worden even vreemd en verrassend als de beelden in dit verhaal.

Lichtbende
Lichtbende is bekend om haar poëtische voorstellingen met een unieke combinatie van handmatig geanimeerde projecties en livemuziek. Alle handelingen van de artiesten zijn zichtbaar voor het publiek. Alledaagse materialen transformeren tot levendige personages. Een versmelting van visuele kunst, theater en muziek. Verhalen van pure verbeelding waarbij het gebruik van taal overbodig wordt. Lichtbende speelt over de hele wereld op gerenommeerde festivals.

Ring-Ring is coproductie met het Suzhou Culture and Arts Center en Hermark Classical Suzhou in China.