Bekijk het klassieke seizoen

Ontdek Oude Muziek
Zaal open
Aanvang
Programma

Lully Plainte
Marais Folies d’Espagne
Charpentier Airs de cour
Couperin Quatrième Concert
Rameau Tambourins; Loure; Musettes; Air de la folie

Uitvoerenden

Ricercar Consort 
Philippe Pierlot muzikale leiding, viola da gamba
Daniel Zapico theorbe
Julie Wolfs klavecimbel
Hanna Bayodi­-Hirt sopraan
Augustin Lusson viool

Locatie
Hertz
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Ricercar Consort

Dag van de Franse Barok

Geweest

Het Belgische Ricercar Consort brengt op deze Dag van de Franse barok de crème de la crème van de Franse barokcomponisten bijeen. Jean Baptiste Lully, Marc-Antoine Carpentier, François Couperin, Jean-Philippe Rameau en Marin Marais zorgden alle op hun eigen manier voor een kleine revolutie in de muziek. Het Ricercar Consort brengt het vernieuwende van deze Franse componisten tot leven voor de oren van vandaag.

Lully, Couperin en Rameau
De barokmuziek draait vaak om Bach en Vivaldi, maar de Franse componisten ontwikkelden aan het hof van de Zonnekoning Lodewijk XIV een heel eigen stijl. Galant, dansant, maar altijd pakkend zoals het werk van Lully en Couperin. De Franse muziekhervormingen zoals het ballet in de opera, het ‘grand motet’ in de religieuze muziek en de vorm van de suites in de kamermuziek bleven niet onopgemerkt in de omringende landen. En ondertussen legde Rameau met zijn theoretische werken de basis voor de klassieke tijd van Haydn, Mozart en Beethoven.

Ricercar Consort
Het Ricercar Consort werd in 1980 mede door Philippe Pierlot opgericht. Het ensemble maakte direct naam met gloedvolle vertolkingen van de Duitse barokmuziek van vooral Bach. Inmiddels heeft het gezelschap de hele barok verkend en ook diverse opnamen van onder andere het werk van Couperin gemaakt. Een cd die een blad als Gramophone simpelweg beoordeelde als ‘verfijnd’.