Talks, colleges, festivals en meer

Ons kennis & debatprogramma
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Hertz
Attend
Facebook-event

Revolusi: een levende geschiedenis

College van David Van Reybrouck

Geweest

Dit is het verplaatste programma van dinsdag 22 maart 2022. Tickets blijven geldig voor deze nieuwe datum. Er is een e-mail met meer informatie gestuurd naar de ticketkopers. 

De Indonesische onafhankelijkheidsstrijd maakte een einde aan de Nederlandse koloniale heerschappij in Azië. Een geschiedenis die ook nu nog verdeelt. Maar wat gebeurde daar eigenlijk precies? En hoe beleefden Indonesiërs hun strijd voor onafhankelijkheid?

De Belgische historicus en schrijver David Van Reybrouck deed zes jaar onderzoek en sprak de allerlaatste getuigen van deze geschiedenis in Nederland en Indonesië, maar ook in Japan en Nepal. In zijn college Revolusi: een levende geschiedenis leert David ons met andere ogen kijken naar Nederlands-Indië. En legt hij uit waarom een onafhankelijk Indonesië de wereld voorgoed veranderde. Aan de hand van mooie beelden, pakkende verhalen en intrigerende personages laat hij zien hoe de Indonesische revolusi nog steeds door leeft in onze tijd.

David Van Reybrouck is cultuurhistoricus, archeoloog en schrijver van non-fictie, theater en poëzie. Zijn meest recente boek is Revolusi. Daarvoor schreef hij o.a. Congo: Een geschiedenis, dat werd bekroond met de Libris Geschiedenisprijs 2010, de AKO Literatuurprijs 2010 en de Prix Médicis 2012. Ook het boek Tegen verkiezingen is van zijn hand. Hij won de prestigieuze Gouden Ganzenveer voor zijn gehele oeuvre.

Revolusi is een productie van Haagsch College.