Bekijk het klassieke seizoen

Ontdek Oude Muziek
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Triosonates van De Boismortier, Rebel, Francoeur

Uitvoerenden

Simon Pierre viool
Lucile Boulanger viola da gamba
Olivier Fortin klavecimbel

Locatie
Hertz
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Pierre, Boulanger et Fortin

Dag van de Franse Barok

Geweest

Triosonate. Achter dat word schuilt een hele historie. Het barokke model van twee solo-instrumenten en een basso continuo groeide uiteindelijk uit tot zoiets als het klassieke pianotrio. Wie bij de triosonate denkt aan Corelli, Bach en Telemann, vergeet de Fransen. Joseph Bodin de Boismortier, Jean-Fery Rebel en François Francoeur gaven hun triosonates op eigen elegante Franse wijze vorm met een viola da gamba die vrolijk schippert tussen solo en continuo.

Boismortier, Rebel en Francoeur
Joseph Bodin de Boismortier, Jean-Fery Rebel en François Francoeur zijn namen die misschien niet op ieders lippen liggen, maar ze gelden als belangrijke vormgevers van de Franse barokmuziek. In dezelfde tijd dat Johann Sebastian Bach de Duitse barok tot een hoogtepunt bracht, schitterden zij aan het hof van Lodewijk XV. Daar zetten zij tegenover de Duitse degelijkheid die intrigerende Franse slag. Vrolijk stemmende muziek met de smaak van stokbrood, croissant en rode wijn.

Pierre, Boulanger en Fortin
De Fransen Simon Pierre en Lucile Boulanger en de van oorsprong Canadese organist en klavecinist Olivier Fortin behoren tot de kamermuzikale kopstukken van de Franse oude muziekpraktijk. Zij weten de muziek van Franse tijdgenoten van Bach te laten klinken alsof het gisteren geschreven is en doen er ondertussen alles aan om de muziek zo authentiek mogelijk te laten klinken. Een heerlijk spanningsveld dat garant staat voor een concert lang verfijnd genieten.