menu zoeken
Naar agenda
donderdag 25 januari 2018

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

Pieces of Tomorrow - Brahms 1

An introduction to symphonic sound

14,50

Prijzen zijn inclusief servicekosten.

uitvoerenden

Radio Filharmonisch Orkest
DJ St. Paul
 host

programma

Brahms Symfonie nr. 1

aanvang
21:00
zaal open
20:00
locatie

Pop en klassiek slaan de handen ineen en presenteren Pieces of Tomorrow: klassiek in een nieuw jasje. Geen dresscode, we beginnen iets later, de musici introduceren kort wat ze gaan spelen, je biertje mag mee naar binnen, dj St. Paul is onze host, visuals ondersteunen het verhaal en verder laten we de muziek spreken, die heeft geen aanpassing nodig. Laat je onderdompelen in de sound van een voltallig symfonieorkest!

Brahms was er nogal laat bij: hij was al 43 toen hij zijn eerste symfonie schreef. Zijn bewondering en respect voor zijn grote voorganger Beethoven – die van die negen symfonieën – was zo groot dat hij het maar bleef uitstellen. Maar zijn eerste was gelijk een klapper. Brahms’ fijne ouderwetsigheid maakt zijn symfonieën heerlijk: prachtige muziek, zonder onrustige vernieuwingsdrang, uit de eeuw waarin Duitsland nog het meest romantische land van Europa was. Zijn Eerste is als een gemütliche Stube. Je geeft het niet snel toe, maar stiekem hou je ervan.
We ontvangen als altijd een bijzondere dirigent: de 76-jarige ras-Amsterdammer Edo de Waart reisde over de hele wereld dankzij een veelbewogen carrière. Host St. Paul slaat met hem ongetwijfeld memory lane in, naar de jaren waarin Edo in zijn sportwagen door California raasde en bij alle grote operahuizen van de wereld optrad.

www.piecesoftomorrow.nl

Wellicht vind je ook interessant

zo 23 dec 2018

Nederlands Blazers Ensemble

De Finale

za 15 dec 2018

Messiah - Nieuwe Philharmonie Utrecht

Händeldag

wo 19 dec 2018

Weihnachts-Oratorium

Collegium 1704 & Nederlands Kamerkoor

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord