donderdag 9 december 2021

Pieces of Tomorrow - Arthur en Lucas Jussen spelen Roukens

Concert gaat niet door | An introduction to symphonic sound

€ 17,50

incl. servicekosten

Geen voorverkoop
20:15
zaal open
21:00
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Radio Filharmonisch Orkest
Karina Canellakis dirigent
Lucas & Arthur Jussen piano
DJ St. Paul host

programma

Roukens In Unison (concert voor 2 piano’s en orkest)
En muziek van Janáček

locatie
donderdag 9 december 2021

Pieces of Tomorrow - Arthur en Lucas Jussen spelen Roukens

Concert gaat niet door | An introduction to symphonic sound

€ 17,50

incl. servicekosten

Geen voorverkoop

Dit concert is afgelast vanwege corona, het is helaas niet gelukt een vervangende datum te vinden. Er is een e-mail met meer informatie gestuurd naar de ticketkopers.

Pop en klassiek slaan de handen ineen en presenteren Pieces of Tomorrow: klassiek in een nieuw jasje. Geen dresscode, we beginnen iets later, de musici introduceren kort wat ze gaan spelen, je biertje mag mee naar binnen, dj St. Paul is onze host, visuals ondersteunen het verhaal en verder laten we de muziek spreken, die heeft geen aanpassing nodig. Laat je onderdompelen in de sound van een voltallig symfonieorkest!

Over het programma
Het is raar maar waar, symfonieorkesten spelen bijna alleen maar muziek van meer dan 100 jaar oud. Hedendaagse muziek heeft net als moderne beeldende kunst een moeizaam imago. Maar inmiddels vertrouwen jullie het Pieces-of-Tomorrow-team: het stuk dat de jonge Nederlandse componist Joey Roukens schreef voor het Radio Fil en de pianisten-broers Arthur en Lucas Jussen is fenomenaal goed. Hij mixt op briljante wijze high- & lowbrow dwars door elkaar. Soundtrack meets techno, wellness meets strak, cheesy meets sophisticated.

Het mooie is dat ook het oerdegelijke klassieke label Deutsche Gramophon (1898!) het zo’n goed stuk vindt dat ze er een CD van maken. En die wordt opgenomen bij Pieces of Tomorrow! Dus hou je bierglas extra goed vast.