Generatie vrede staat op!

PAX Vredesweek
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Cloud Nine

Generatie Vrede

Wat is vredesactivisme anno nu?

incl. servicekosten

Onderdeel van de PAX Vredesweek 2022.

Oorlog op het Europese continent, de toenemende dreiging van kernwapens en miljoenen mensen op de vlucht voor conflict: vrede lijkt nu verder weg dan ooit. Deze onzekere tijden zorgen voor een gevoel van onmacht, maar tegelijkertijd willen velen zich inzetten voor vrede. Wat kan jíj doen om in actie te komen voor vrede? Hoe ziet vredesactivisme anno 2022 eruit?

Tijdens dit programma zal een panel, met onder andere voormalig SP-Tweede Kamerlid Sadet Karabulut, een intergenerationeel gesprek voeren over vredesactivisme toen en nu. We praten over de lessen die een nieuwe generatie vredesactivisten kan leren van de reuzen op wiens schouders zij nu staan, over wat de nieuwe generatie anders doet dan haar voorgangers en over hoe de vredesbeweging van nu eruit zou moeten zien. Ook zal de jaarlijkse PAX Duif-prijsuitreiking plaatsvinden, waarmee we belangrijk vredeswerk erkenning geven. Benjamin Fro zal tijdens de avond een optreden verzorgen.

PAX Vredesweek 2022
Dit programma is onderdeel van het centrale programma van de Vredesweek 2022 georganiseerd door PAX. De Vredesweek is dé week waarin mensen in heel Nederland in actie komen voor vrede. Dit jaar vindt de Vredesweek plaats van 17 t/m 25 september.

Zie ook

De toekomst van vrede in Europa

Een blik op de nabije en verre toekomst van vrede in Europa

The Revolution is Female

Hoe bepalen traditionele gendernormen hoe de macht verdeeld wordt?

De Kiesmannen

Jongerenberaad Vrede in Europa