Generatie vrede staat op!

PAX Vredesweek
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Cloud Nine

Generatie Vrede

Met o.a. 'The Mauritanian' Mohamedou Ould Slahi

Geweest

Onderdeel van de PAX Vredesweek 2022.

Oorlog op het Europese continent, de toenemende dreiging van kernwapens en miljoenen mensen op de vlucht voor conflict: vrede lijkt nu verder weg dan ooit. Deze onzekere tijden zorgen voor een gevoel van onmacht, maar tegelijkertijd willen velen zich inzetten voor vrede. Wat kan jíj doen om in actie te komen voor vrede? Hoe ziet vredesactivisme anno 2022 eruit?

Tijdens dit programma gaan we in gesprek over vredesactivisme toen en nu. Wat kan een nieuwe generatie vredesactivisten leren van de reuzen op wiens schouders zij nu staan? Ook reiken we de PAX Duif 2022 uit aan inspirerende voorbeelden van vredeswerk, waaronder Mohamedou Ould Slahi, - die 15 jaar onterecht vastzat in Guantánamo Bay - en dekoloniaal klimaatactivist Chihiro Geuzebroek. Rapper en zanger Benjamin Fro zal tijdens de avond een optreden verzorgen.

PAX Vredesweek 2022
Dit programma is onderdeel van het centrale programma van de Vredesweek 2022 georganiseerd door PAX. De Vredesweek is dé week waarin mensen in heel Nederland in actie komen voor vrede. Dit jaar vindt de Vredesweek plaats van 17 t/m 25 september.