zaterdag 23 november 2019

Parowfest 2

Jack Parow presents: Parowfest

geweest
19:00
zaal open
19:30
aanvang
23:15
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

programma

Jack Parow
Donnie
De Likt
Fata Boom
Francois van Coke
Het Gezelschap
Slongs

locatie
zaterdag 23 november 2019

Parowfest 2

Jack Parow presents: Parowfest

geweest

De Zuid-Afrikaanse rapper Jack Parow is zo groot dat hij zijn eigen feest heeft: Parowfest. De eerste editie was twee jaar geleden (zo lang duurde het ook om ervan bij te komen) en nu komt Parowfest 2 eraan. Jack Parow brak in 2010 door met de hit Cooler As Ekke en sindsdien heeft hij het Afrikaans als raptaal op de kaart gezet. In 2017 verscheen zijn meest recente album Afrika 4 Beginners, met daarop moderne klassiekers als Boepens Vark, Bang Babbelas en Baby Ek Likes You. Verwacht vanavond veel gastartiesten en feest 2.0 – het wordt een hete Nag Van Die Lang Pette!

Let op: het is één aaneengesloten show, dus zorg dat je op tijd bent als je niks wilt missen!

Donnie
De Amsterdamse rapper Donnie, aka Maradonnie en de mannelijke Marilyn Monroe kennen we natuurlijk vanwege zijn spitsvondige teksten. Hij scoorde hits als De Tuinslang, 180 Linkerbaan (met Raymond van Barneveld), Barry Hayze en natuurlijk Snelle Planga.

De Likt
Het Rotterdamse electrohiphoptrio De Likt brak in 2015 door met het pompende Ja Dat Bedoel Ik. Het concept van De Likt: frontman Jordy Dijkshoorn spuugt, smijt en schreeuwt zijn teksten het publiek in terwijl zijn muzikale partners-in-crime John van Beek en Giorgi Kuiper voor een lekker stuiterende bodem zorgen.

Fata Boom
Trippy electro hiphop dat doet denken aan M.I.A., Die Antwoord en Missy Elliot. Dat is FATA BOOM. De samenwerking tussen een Nederlandse indie producer en een jonge zangeres met een gedeelde liefde voor hiphop. Hun EP ‘Boa’ was de voorloper van hun onlangs gereleasde debuutalbum ‘CONSTRICTED’. Op naar een trippy 2019!

Francois van Coke
Rockzanger en gitarist Francois Van Coke is naast zijn solowerk ook bekend van de Zuid-Afrikaanse rockbands Van Coke Kartel en Fokofpolisiekar. Ook heeft hij nummers met Die Antwoord en natuurlijk Jack Parow

Het Gezelschap
De Likt-frontman Jordy Dijkshoorn, Nachtburgemeester van Dordrecht Juno Rissema en BrandWerk-MC Diggy Rast vormen Het Gezelschap. Samen maken ze hiphopelectro blues en spoken word invloeden.

Slongs
De Antwerpse rapster Slongs bracht vorig jaar met Jack Parow het nummer De Zon uit! Zelf had ze succes met nummers als Lacht Nor Mij en iFoon maar ze is ook onderdeel van de hiphopgroep Halve Neuro.

Afterparty
Na Parowfest naar huis gaan om te slapen is een missie die zelfs James Bond niet kan voltooien. Daarom hebben we het party-collectief World Wide Bangers toestemming gegeven om onze Ronda, nog voor het stof van Parow en zijn homies de grond raakt, de nacht in te gooien. Uitgaans als een nachtkaars? No bueno. World Wide Bangers brengt enkel energie, wereldwijde floorfillers en bovenal: good vibes! Entree is gratis voor bezoekers van Parowfest.