Bekijk het klassieke seizoen

De Internationale Top
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Mahler Pianokwartet in a kl.t.
Brahms Pianokwartet nr 3
Schumann Pianokwintet in Es

Uitvoerenden

Mahler
Janine Jansen viool
Amihai Grosz altviool
Jens Peter Maintz cello
Denis Kozhukhin piano

Brahms
Janine Jansen viool
Timothy Ridout altviool
Daniel Blendulf cello
Denis Kozhukhin piano

Schumann
Boris Brovtsyn viool
Clara-Jumi Kang viool
Amihai Grosz altviool
Jens-­Peter Maintz cello
Sunwook Kim piano

Locatie
Grote Zaal
Koop met Korting Kamermuziekfestival

Als je drie of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode IKFU233. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode IKFU236Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Openingsconcert IKFU

Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht

Geweest

Het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht is de onovertroffen bekroning op het muziekjaar. Iedere decembermaand strooit topviolist en artistiek aanjager Janine Jansen met muzieksurprises tijdens een festival vol concerthoogtepunten. Voor de extra feestelijke twintigste editie laat ze kamermuziekvrienden van over heel de wereld overkomen, onder wie pianist Denis Kozhukhin, violist Boris Brovtsyn en altviolist Amihai Grosz.

Voor deze feestelijke 20e editie van het festival zet Janine Jansen samen met haar internationale topvrienden drie wonderschone en zeer geliefde kamermuziekwerken op de lessenaar. Met twee briljante concertpianisten die tijdens het hele festival aanwezig zullen zijn, neemt de piano een prominente plek in binnen haar programmering. Voor de pauze klinkt Brahms, misschien wel de meest geliefde componist op het gebied van kamermuziek naast het enige kamermuziekwerk van Gustav Mahler, die we uiteraard kennen van juist zijn grote symfonieën. Na de pauze klinkt een van de mooiste pianokwintetten uit de hele muziekgeschiedenis: Schumann’s Pianokwintet in Es. Een prachtig slot van dit Openingsconcert!

Dit concert (bijna) uitverkocht? Deze week kun je Janine Jansen & Friends nog twee avonden horen. Tijdens het Avondconcert op 29 december, en tijdens het Slotconcert op 30 december

Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht

Het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht presenteert muziek in kleine bezetting op het allerhoogste niveau.

Meer IKFU