Zaal open
Inleiding
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Bach Vioolconcert in a BWV 1041; Die Kunst der Fuge, Contrapunctus 1-4; Vioolconcert in E BWV 1042
Rob Dirksen Resilience
Sjostakovitsj Kammersinfonie op. 110a

Uitvoerenden

Concertgebouw Kamerorkest
Noa Wildschut viool

Locatie
Grote Zaal

Noa Wildschut speelt Vioolconcerten van Bach

AVROTROS Vrijdagconcert

Geweest

Het Concertgebouw Kamerorkest is een van de vaste gastensembles in de AVROTROS-series. Als solist treedt de jonge violist Noa Wildschut aan, twee seizoenen geleden nog Artist in residence in het AVROTROS Vrijdagconcert. Nu komt ze twee wereldvermaarde vioolconcerten van Bach ten beste geven. Behalve een hedendaags werk van contrabassist en componist Rob Dirksen staat een schrijnend autobiografisch werk van Sjostakovitsj op de lessenaars.

Maar liefst twee vioolconcerten van Johann Sebastian Bach
Het Concertgebouw Kamerorkest omarmt een van de grootste viooltalenten van Nederland. Noa Wildschuts cv, een indrukwekkende lijst met gewonnen concoursen, concerten met de beste orkesten wereldwijd en het samenspelen met wereldsterren, leest als de cv van een gelouterd musicus, maar Noa is nog jong en haar ster rijst nog altijd. Ze soleert in maar liefst twee vioolconcerten van Johann Sebastian Bach, een wondermooie mix van zangerigheid en virtuositeit. Het CKO sluit af met Sjostakovitsj’ meest persoonlijke muziekwerk, een bewerking van zijn dramatische Achtste Strijkkwartet voor strijkorkest.

Lees hier de uitgebreide programmatoelichting bij dit concert, geschreven door Frits de Haen.

Korting vanaf vier concerten
Bij dit concert kun je 15% korting ontvangen door voor vier of meer klassieke concerten tegelijk kaarten aan te schaffen. Kijk hier hoe het werkt.