Zaal open
Aanvang
Locatie
Pandora
Attend
Facebook-event

NK Poetry Slam Finale 2019

De grootste slamwedstrijd van het jaar!

Geweest

Voor het eerst in de Pandora: de finale van het NK Poetry Slam! De acht beste slamdichters van het jaar strijden om de titel Nederlands Kampioen Poetry Slam 2018, 1000 euro prijzengeld en de Gouden Vink Wisseltrofee, vernoemd naar dichter, schrijver en performer Simon Vinkenoog.

Maak je op voor dit enerverende gevecht in de ring van het NK Poetry Slam. Welke slammer overtuigt jou met zijn teksten en performance? Jij bepaalt dit namelijk, samen met de jury die dit jaar bestaat uit Tom Lanoye en Maud Vanhauwaert en Willie Wartaal. De dichter die tijdens de finalebattle de tegenstander op slinkse wijze in de hoek drijft en daarmee een uitzinnig applaus aan het publiek ontlokt, mag zich Nederlands Kampioen Poetry Slam 2019 noemen! Tijdens de avond kan je genieten van poëtische beats gedraaid door Kraut en dansen op de muziek van Car Pets!

De finalisten van de NK Poetry Slam 2019 zijn:
Maxime Garcia Diaz
Abdul Broekema
Bowie Barbiers
Martje Wijers
Richard Nobbe
Glenn Markesteijn
Anne van Winkelhof
Dagmer Dimer Koolwijk

Na afloop van de finale kan je samen met de winnaar het overwinningsfeestje vieren en vindt er een afterparty plaats in de Pandora Foyer waarbij Team KTW de beste literaire deuntjes draait.

Het NK Poetry Slam is een productie van Het Literatuurhuis. Voor de finale betaal je slechts €5 in combinatie met een Huisvriendenpas van Het Literatuurhuis. Wil je huisvriend worden, klik dan hier.

Meer info: www.nkpoetryslam.nl. Het NK is onderdeel van de Poëzieweek. Je kunt dit event bezoeken met je We Are Public-pas.

Foto: © Patrick Post.