donderdag 20 februari 2020

Nieuw Amsterdams Peil

Tragikomische muziektheatervoorstelling ‘Het arsenaal der ongeleefde dingen’

geweest
19:15
zaal open
20:00
aanvang
21:10
verwachte eindtijd
uitvoerenden

Nieuw Amsterdams Peil
Heleen Hulst en Merel Junge altviool
Rianne Wilbers stem
Koen Kaptijn trombone
Gerard Bouwhuis toetsen
Pepe Garcia en Jan Roel Hamersma slagwerk

programma

Mayke Nas en Teun Hocks beeld & geluid
Ria Marks regie
Foriaan Ganzevoort lichtontwerp

locatie
donderdag 20 februari 2020

Nieuw Amsterdams Peil

Tragikomische muziektheatervoorstelling ‘Het arsenaal der ongeleefde dingen’

geweest

Hoeveel dingen laat je ongeleefd? Per toeval? Uit overtuiging? Uit onoplettendheid? Of doe je per ongeluk toch? Met onnozele overmoed? Met uitzinnige bravoure? In losse scènes die lukraak heen en weer schieten van de ene wonderlijke situatie naar de andere voeren de musici van Nieuw Amsterdams Peil een nauwgezette muzikale koorddans uit. Een rondje langs vreemde eenden, rare vogels, kuddedieren, gedaanteverwisselingen en onvoorziene omstandigheden: een schatkamer vol onbenutte kansen en niet-gespeelde rollen. Tragikomisch muziektheater zonder acteurs, zonder tekst, zonder verhaal en zonder drama, maar mét paard, mét regen, mét naaldhakken en mét onvindbare hond!

Nieuw Amsterdams Peil vond in componist Mayke Nas en kunstenaar Teun Hocks twee geestverwachten waarmee kwetsbaarheid en ontroering hand in hand kunnen gaan met speelsheid en luchtigheid. Of het nu een ukelele-speler is die kampvuurliedjes zingt bij een eenzame campingtrip in de eigen woonkamer, een violist die doorspeelt terwijl het feest allang is afgelopen of een compleet zingend zaagkoor dat pauze houdt in een half omgehakt bos: Mayke Nas en Teun Hocks creëren samen scènes waarin met onnozele overmoed tegen de klippen op dromen nagejaagd blijven worden.

Afbeelding: ©Teun Hocks, Torch Gallery Amsterdam

Het Arsenaal der ongeleefde dingen is mede mogelijk gemaakt dankzij financiële ondersteuning van:

Op de hoogte blijven van al het aanbod klassieke muziek in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de nieuwsbrief klassiek!

Zie ook