talks, colleges, festivals en meer

ons kennis & debatprogramma
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Hertz
Sprekers
Huib Modderkolk

Huib Modderkolk is onderzoeksjournalist voor De Volkskrant en schrijft al tien jaar over inlichtingendiensten en digitale oorlogsvoering.

Robbert Dijkgraaf

Robbert Dijkgraaf, minister van Onderwijs, Cultuur, Wetenschap en Emancipatie.

Haroon Sheikh

Haroon Sheikh, senior wetenschapper bij de WRR en bijzonder hoogleraar Strategic Governance of Global Technologies aan de VU.

Niemand die het ziet

Zitten we middenin een onzichtbare oorlog?

Geweest

Zijn we in oorlog zonder het te zien? Digitale sabotage, online spionage en grootschalige desinformatie maken de wereld tot een permanent strijdtoneel. Hoe kwetsbaar zijn we als we niet zien hoe we worden aangevallen? En weten we eigenlijk zelf wel hoe ver onze geheime diensten gaan in de digitale oorlogsvoering?

'Niemand die het ziet' duikt dieper in de schimmige wereld die de gelijknamige documentaireserie in beeld brengt. Op deze speciale avond laat journalist Huib Modderkolk zien hoe digitale oorlogsvoering werkt en welke impact het op de samenleving heeft. Met twee aansprekende gasten gaan we in gesprek over wat nodig is om onze vrijheid te beschermen als we continu onder vuur liggen.

Met hen praten we verder over desinformatie. Hoe wapen ons tegen desinformatie die de democratie uitholt? En kan de waarheid nog bovendrijven als we blijvend overspoeld worden door nepnieuws, propaganda en verdraaiingen? Niemand die het ziet maakt duidelijk wat er op het spel staat en hoe we hoe we ons als samenleving kunnen verdedigen.

Te gast zijn:

  • Robbert Dijkgraaf, minister van Onderwijs, Cultuur, Wetenschap en Emancipatie.
  • Haroon Sheikh, senior wetenschapper bij de WRR en bijzonder hoogleraar Strategic Governance of Global Technologies aan de VU.

De avond wordt gepresenteerd door Annette van Soest, presentator bij o.a. Haagsch College en Follow the Money.

'Niemand die het ziet' is een vierdelige documentaireserie van BNNVARA en is te streamen via NPO Start.

Dit programma is een productie van Haagsch College.