Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Wagner Prelude uit ‘Tristan und Isolde’
Thomas Larcher nieuw werk (Nederlandse première)
Bruckner Symfonie nr. 7

Uitvoerenden

Nederlands Philharmonisch Orkest
Hartmut Haenchen dirigent

Ben je 29 jaar of jonger? Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Locatie
Grote Zaal

Nederlands Philharmonisch Orkest speelt Bruckner 7

o.l.v. Hartmut Haenchen

Geweest

Hartmut Haenchen en het Nederlands Philharmonisch Orkest hebben een band die decennia geleden werd gesmeed, ze zijn superieur op elkaar ingespeeld. Series met de combinatie NedPho en Haenchen waren in Utrecht niet zelden uitverkocht. Orkest en dirigent vormen een gouden combinatie, die dubbel en dwars tot zijn recht komt in Bruckners Zevende Symfonie, een van Haenchens favoriete orkestwerken.

Een caleidoscoop aan orkestklanken, een opera in symfonievorm
Hartmut Haenchens reputatie heeft in Nederland en daarbuiten in de loop van decennia een monumentale status gekregen. Zijn misschien wel grootste specialiteit? Bruckner. Alleen daarom al kun je uitkijken naar Haenchens visie op Bruckners hommage aan zijn held en idool Richard Wagner. Met wat fantasie kun je Bruckners Zevende Symfonie, met zijn caleidoscoop aan orkestklanken, spanningsbogen en verhaallijnen, omschrijven als een opera in symfonievorm. En we danken er de inzet van de wagnertuba’s aan, met hun zachte, fluwelen klank. De symfonie gold vanaf de eerste uitvoering als een meesterwerk, waarvoor zelfs Bruckners grootste criticasters een diepe buiging maakten.

Korting vanaf vier concerten
Bij dit concert kun je 15% korting ontvangen door voor vier of meer klassieke concerten tegelijk kaarten aan te schaffen. Kijk hier hoe het werkt.