Zaal open
Aanvang
Programma

Rapper Akwasi (van Zwart Licht)
Domstad Jeugdorkest met Het Tinnen Soldaatje
Frank Groothof met de voorstelling Ridder Florian
Varkentje Rund (bekend van Het Klokhuis)
Freez
Jeroen Schipper (bekend van zijn kinderliedjes)

Locatie
Grote Zaal
Attend
Facebook-event

My First Festival

Het allerleukste familiefestival!

Geweest

Komt dat zien en breek de circustent maar af! Speciaal voor alle kinderen in Utrecht verandert TivoliVredenburg op 28 december in een muziekcircus tijdens My First Festival in en rondom de Grote Zaal.

Het wordt een groot feestelijk circus waar je niet alleen naar muziek kunt luisteren, maar zelf ook aan de slag gaat! Neem je kleine broertje, je zusje, je opa en je oma en – vooruit dan – je vader en je moeder mee, want op My First Festival is iedereen welkom.

Akwasi
Akwasi ken je natuurlijk van het schooltvprogramma Rechill. Hij is een creatieve duizendpoot, maar vooral een verhalenverteller. Of hij dat nu doet in een rap, gedicht of televisieprogramma: hij wil inspireren, fascineren en prikkelen. Met woorden en muziek! En dat komt hij doen op My First Festival.

Frank Groothof - Ridder Florian
Floris wil graag ridder zijn, draken verslaan en prinsessen redden. Daarom gaat hij op avontuur, helemaal in z’n eentje… Het verhaal komt tot leven met oude Italiaanse muziek en José Vingerling knipt de ridders en draken tot leven op het grote schermwil inspireren, fascineren en prikkelen. Met woorden en muziek! En dat komt hij doen op My First Festival.

Rhythm on Trash
Doe mee aan een drumclinic met de mannen van Cup-a-Music en laat zien hoe goed je het kan met de Trash Parade. Inschrijven en verzamelen voor de workshops doe je bij de balie in de foyer van de Grote Zaal.

Varkentje Rund
Varkentje Rund, het domste varkentje van Nederland (bekend van televisie) met het Rund-o-Rama theaterspektakelfestijn.

Jeroen Schipper
Geef geef geef je over! stil zitten is geen optie! Klappen, stampen, dansen, lachen en dromen. Stilletjes genieten mag natuurlijk wel, maar de kans dat je dat volhoudt is klein. Hoehaa, geef je over!

Kim's Winteratelier
Ook deze editie is Kim weer van de partij. In haar Winteratelier maak je o.a. circus- foto props zodat je na het knutselen als een echte vuurspuwer of als de sterkste man/vrouw op de foto kan in de photobooth. Of maak je eigen jongleerballen en circusbutton.

Freez
Maak kennis met Freez: verhalen van de straat, rauw, stads en eerlijk met een enorme dosis taalgevoel en poëzie. Hiphop noir, verpakt in een catchy pop-jasje . Vanachter de piano versmelthij,samen met zijn band, serieuze rap met pakkende melodieën.

The Noise
De jongste band van het festival! Door bandcoaching van het Popstation zijn Bregje (11), Samuel (11) en Abe (12) bij elkaar gebracht. Ze spelen vette rock- en popcovers maar ook eigen werk.

De Kinderkaravaan van Cirque Moustache
In de foyer vind je de nostalgische jeugdkermis van Cirque Moustache. Natuurlijk hebben we het traditionele blikken gooien en eendjes vissen, maar ook slaan op een kop van jut  of de adembenemende Buzzerspiraal. Toon je kunsten in de ‘Open Piste’ , onder begeleiding van een circusdocent kan er worden geoefend met verschillende circusmaterialen. Lopen op een bal of koord, jongleren, of fietsen op gekke fietsen. Komt dat zien, komt dat zien!

Evelien Bosch
Wat is een circus zonder een circusdirecteur? Voor My First Festival is dat vandaag Evelien Bosch. Evelien ken je o.a. als presentatrice van Willem Wever, Zapp Your Planet, de BZT Show enZapplive. Dames en heren, hooggeëerd publiek!

Domstad Jeugdorkest - Het Tinnen Soldaatje
Verteller Rudi van Hest en live tekenaar Gerard de Bruyne brengen samen met het Domstad Jeugdorkest het ontroerende sprookje van Hans Christian Andersen tot leven. Het tinnen soldaatje wordt samen met 24 andere soldaatjes uit één gesmolten lepel gegoten als verjaardagscadeau voor een jongetje. Het ene soldaatje mist een been, omdat de tin op was toen hij gegoten werd. Als het jongetje naar bed gaat, komt al het speelgoed in zijn kamer tot leven, behalve het ene tinnen soldaatje. En dan beginnen de avonturen

Koop een gezinsticket en krijg extra voordeel! (Geldig voor max. 5 gezinsleden)