Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Club Nine
Attend
Facebook-event

Moon Moon Moon

Album release show van lokale helden

Geweest

Onder de naam Moon Moon Moon staat Mark Lohmann bekend om zijn gedurfde, eindeloos geestige en schokkend oprechte bedroomfolk. Lohmanns intieme liedjes brengen gevoelens van vervreemding en verlangen op abstracte wijze over, waarbij men vergelijkingen trekt met geestverwanten als Phil Elverum, Sufjan Stevens, Conor Oberst en Elliott Smith.

Tijdens dit concert presenteert de Utrechtse band het nieuwe album Silly Symphonies. Het album is vernoemd naar de gelijknamige Disney-shorts uit de jaren ’30 en is niet enkel een losse verzameling nummers. Op het nieuwe album staan levendige opnames met terugkerende thema’s en motieven die karakters uitbeelden. Met een typerend geluid weet de band een eigen universum te creëren dat zich steeds verder laat ontvouwen met iedere luisterbeurt. Door het eigen karakter heeft ‘Silly Symphonies’ dezelfde feel als het eerdere werk van de band: inventief, intiem en verrassend. Door Lohmanns meer lo-fi benadering te combineren met Koenis' gave voor symfonische arrangementen ontpopt Moon Moon Moon zich als een audiovisuele wereld vol rijke, vaak sluw verstopte details. De muziek en de verhaallijn kregen vorm door notities op Pinterest te vergelijken, beelden die als potentieel decor voor Lohmanns intieme overpeinzingen konden dienen. Geluiden en melodielijnen keren gedurende de plaat meerdere malen terug als levende personages. De lo-fi tendensen en uitgestrekte monologen krijgen een plek in de zon op Silly Symphonies. Zodra de strijkers, koperblazers, glockenspiels en pauken echter de kamer binnenstromen wordt de chaos in Lohmanns hoofd een troost gevende harmonie. De luisteraar wordt begeleid door de grootse wals van "Hell", de onomwonden, sonore folk van "Midsummer Festival" en de engelachtige kamerpop van "Wrapped Around": binnen al dat orkestrale vuurwerk klopt een meedogenloos mooi, naakt en onverbloemd hart.

Naast het reguliere werk heeft de band op YouTube de ‘Journal Entries’. Na jaren van productief schrijven en opnemen kreeg Moon Moon Moon’s creatieve aanpak een nieuwe wending met deze songs. Lohmann zet hierin zijn meest ongemakkelijke, gênante of impulsieve ervaringen en gedachten om in een nummer, als een dagboek van muziek: allemaal op dezelfde dag bedacht, geschreven en opgenomen! Deze fraaie, aangrijpende nummers worden begeleid met een geanimeerde video met songtekst.