talks, colleges, festivals en meer

ons kennis & debatprogramma
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Hertz

Moderne liefde: Hebben singles de toekomst?

Met o.a. Liza Heu en Marieke Dewitte

incl. servicekosten

Het aanbod van singlereizen, eenpersoonsmaaltijden in de supermarkt en kleine restauranttafels neemt toe. Als de voorspellingen kloppen is in 2050 de helft van alle huishoudens single. In grote steden kiezen steeds meer mensen er bewust voor om partnerloos te leven. Maar het is niet voor iedereen een keuze. Wat zegt de opmars van de single over onze waardering van intimiteit en sociaal contact? Met o.a. psycholoog dr. Luzia Heu (UU) en seksuoloog dr. Marieke Dewitte (UM).

Moderne liefde
Het vinden van de ware was lange tijd het liefdesideaal. Maar onze verlangens en behoeftes op romantisch gebied lijken te verschuiven. Van bewust single tot polyamoureus: de monogame relatie is niet meer de enige vorm waarin we onze liefde uiten. Hoe zijn onze normen en waarden over het gezin, huwelijk en relaties aan het veranderen? Verwachten we te veel van één partner? Passen losse contacten beter bij onze on demand-maatschappij vol datingplatforms?

'Moderne liefde' is een driedelige serie van Studium Generale van de Universiteit Utrecht. Kijk voor meer informatie op de website van Studium Generale.

Foto door: Call Me Hangry via Unsplash

Zie ook

Bezin met Bach: Marjoleine de Vos

Over trouw zijn aan jezelf

Moderne liefde: Is de mens wel gemaakt voor monogamie?

Zijn we van nature monogaam?

Utrechtse Dag van de Filosofie

Stel jouw vragen aan de denkers van nu