vrijdag 15 maart 2019

Medfest

Mediterranean Music Festival

geweest
19:00
zaal open
20:00
aanvang
programma

Hindi Zahra
MedFest Ensemble

locatie
vrijdag 15 maart 2019

Medfest

Mediterranean Music Festival

geweest

Medfest brengt muziek en cultuur vanuit het hele Middellandse Zeegebied samen. Toonaangevende artiesten vinden elkaar in hun passie voor muziek, met als rode draad de gedeelde Mediterraanse roots. Het avondvullende programma wordt vergezeld van authentieke cuisines en culturele stands. Ontdek artiesten van Israël tot Marokko en van Turkije tot Portugal. Proef van lokale keukens en ervaar de warme sfeer van Medfest!

Hindi Zahra (MA)
Hindi Zahra zingt in het Engels, Frans en Zuid-berbers. Haar stijl laat zich omschrijven als een mix van de muziek van Billie Holiday, Patti Smith, Manu Chao en Norah Jones. Ze groeide op in Khouribga, Marokko om op latere leeftijd naar Parijs te verhuizen. Pas na meer dan vijfig nummers gecomponeerd te hebben stelde ze haar debuutalbum Handmade samen, dat bij jazzlabel Blue Note Records verscheen. Het werk van haar meest recente album ‘Homeland’ zal ze tijdens MedFest voor het eerst in Nederland ten gehore brengen.

Unieke muzikale samenwerking
Speciaal voor Medfest komt er een unieke combinatie van artiesten samen: Het Medfest Ensemble. Samen vertegenwoordigen zij een groot deel van het gebied rondom de Middellandse Zee, wat resulteert in een prachtige compositie van traditionele, culturele en hedendaagse klanken.

Martin Fondse (NL)
Martin Fondse is een gerenommeerde Nederlandse pianist en componist op het gebied van jazz en hedendaagse muziek. Beïnvloed door diverse inspiratiebronnen probeert Martin bruggen te slaan tussen verschillende muziekstijlen en culturen.

Eric van der Westen (NL)
Eric van der Westen maakt al meer dan 20 jaar naam als veelzijdige bassist in de hedendaagse jazz. Hij werkte onder andere samen met internationale grootheden als Norma Winstone en Louis Mhlanga en is sinds 2010 de bassist van Turkse zangeres Sezen Aksu.

Melek Mosso (TR)
De jonge fluitiste en singer-songwriter Melek Mosso is één van de snelst rijzende sterren van de Turkse muziekscene. Ze slaat bruggen tussen alle stijlen die op haar pad komen: van folk tot hiphop tot Arabische jazz en ze staat bekend om haar theatrale podiumpersoonlijkheid.

Farid Ghannam (MA)
De Marokkaanse zanger en gimbri-speler Farid Ghannam bereikt in Noord-Afrika en het Midden-Oosten reeds een miljoenenpubliek met zijn popliedjes, maar schittert net zozeer met zijn traditionele klassieke repertoire.

Efe Erdem (TR)
Efe rondde op 18 jarige leeftijd het conservatorium in Ankara af en vervolgde zijn studie klassieke trombone aan Codarts in Rotterdam. Sindsdien is deze Turkse componist en trombonist niet meer weg te denken uit de Nederlandse jazz- en soulscene.

Alex Simu (RO)
De Roemeense Alex Simu heeft als internationaal klarinettist, saxofonist en componist al een ruime hoeveelheid awards op zijn naam staan. Hij studeerde aan diverse conservatoria, van Amsterdam tot New York en trad op in meer dan 41 landen.

Derya Turkan (TR)
De Turkse Derya Turkan studeerde kemence (Turkse viool) aan het conservatorium in Istanbul en treedt sindsdien op in vele Europese, Afrikaanse en Aziatische landen. In 2005 maakte hij zijn debuut in de VS.

Mohamed Ahaddaf (MA)
De Marokkaanse udspeler Mohamed Ahaddaf immigreerde in het begin van deze eeuw van Noord-Marokko naar Nederland en startte daar zijn eigen kwartet. Hij laat zich inspireren door de Arabo-Andalusische muziek die haar wortels heeft in het Spanje van de Moren.

Francesco Bongiorno (IT)
Percussionist Francesco studeerde 10 jaar lang klassieke piano aan het conservatorium in Palermo en heeft sinds zijn 13e al 5 nationale pianowedstrijden gewonnen. Later studeerde hij door in Rome en Amsterdam en nam hij actief deel aan gerenommeerde masterclasses. Hij was onderdeel van vele nationale en internationale muziekprojecten en nam 5 albums op.

Zie ook