Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
woensdag 23 maart 2016

Matthäus-Passion o.l.v. Reinbert de Leeuw

Holland Baroque & Het Nederlands Kamerkoor

geweest
uitvoerenden

Holland Baroque Het Nederlands Kamerkoor
Roden Girl Choristers

Reinbert de Leeuw dirigent

Sophie Junker sopraan
Delphine Galou alt
Christopher Watson tenor
Tomáš Král bas
Andreas Wolf Christus
Benedikt Kristjánsson evangelist

programma

Bach Matthäus-Passion

locatie
Reinbert de Leeuw
Voor mij is Bach het hoogste wat de menselijke geest heeft voortgebracht. Neem de aria Erbarme Dich. Je weet wel wat het is, maar dan nog. Als dat begint, dan ben je sprakeloos.
woensdag 23 maart 2016

Matthäus-Passion o.l.v. Reinbert de Leeuw

Holland Baroque & Het Nederlands Kamerkoor

geweest

Op het oog een verrassende combinatie: Holland Baroque, het Nederlands Kamerkoor en Reinbert de Leeuw. Toch gaat hiermee voor De Leeuw, ambassadeur van de avant-garde, een droom in vervulling. De Leeuw koestert een grote liefde voor de Matthäus-Passion. Door het simpele feit dat hij nu eenmaal vaker voor Messiaen, Cage en Schönberg werd gevraagd dan voor Bach, kwam het dirigeren van Bachs meesterwerk er lange tijd niet van. Natuurlijk heeft hij eigen ideeën over de muziek en de dramaturgie. Alle reden om uit te zien naar deze fascinerende symbiose, verbonden door een passie voor Bach. Ook Reinbert de Leeuw weet dat Bach in geen enkel hokje past en elk vooroordeel overstijgt. Dat maakt Bach-De Leeuw tot een vanzelfsprekende combinatie. 

Lees hier de toelichting bij dit concert, geschreven door Maarten-Jan Dongelmans, inclusief de gezongen teksten, plus een interview met Reinbert de Leeuw waarin hij zijn visie geeft op de Matthäus-Passion.

Zie ook