Bekijk alle paasconcerten

Klassiek Pasen
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Johann Sebastian Bach Matthäus-Passion

Uitvoerenden

Nederlandse Bachvereniging
Masato Suzuki
dirigent
Benjamin Bruns evangelist
Joanne Lunn sopraan
Makoto Sakurada tenor
Christian Immler bas
Dominik Wörner bas
Kampen Boys Choir

Ben je 29 jaar of jonger? Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Locatie
Grote Zaal

Matthäus-Passion

Nederlandse Bachvereniging

Geweest

Dit concert is uitverkocht. Op 8 april speelt de Kölner Akademie de Matthäus-Passion van Johann Heinrich Rolle.

Een traditie binnen een traditie: de Nederlandse Bachvereniging nodigt een gastdirigent uit voor het leiden van Johann Sebastian Bachs beroemde passiemuziek. In deze passietijd is dat Masato Suzuki, zoon van de in Nederland bekende Masaaki Suzuki. Het onderstreept de tijdloze en grenzeloze zeggingskracht van Bachs meesterwerk.

Zo vader, zo zoon
Al een aantal jaar leidt Masato Suzuki samen met zijn vader Masaaki het Bach Collegium Japan. Als dirigent, klavecinist, organist én componist is hij nog net iets veelzijdiger dan zijn vader, die geen muziek schrijft. De Nederlandse Bachvereniging werkte eerder succesvol samen met Masaaki Suzuki, die ook de Matthäus-Passion leidde en alle cantates van Bach opnam. Reden genoeg om nieuwsgierig te zijn naar de visie van iemand die in Japan opgroeide met Bach. Toch is er vandaag maar één echte hoofdrolspeler: Johann Sebastian Bach. Zijn Matthäus-Passion moet je gewoon minimaal één keer in je leven live hebben gehoord. Het werk bevat alles wat een mens nodig heeft: troost, warmte en emoties in hun meest pure vorm. Maar bovenal is het een aaneenrijging van tijdloos mooie koormuziek, aria’s en instrumentale begeleiding. De Matthäus-Passion spreekt direct telkens opnieuw tot het hart, van het overrompelende openingskoor tot het meeslepende slotkoor.

Luister naar een eerdere opname van de Matthäus-Passion door de Nederlandse Bachvereniging

Korting vanaf vier concerten
Bij dit concert kun je 15% korting ontvangen door voor vier of meer klassieke concerten tegelijk kaarten aan te schaffen. Kijk hier hoe het werkt.