zondag 21 november 2021

Brutus + Dool + Wiegedood + Stake + Psychonaut + Doodseskader

Matineefest

CHECK ONS

HEAVY PROGRAMMA

14:00
zaal open
14:30
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

programma

Brutus
Dool
Wiegedood
Stake
Psychonaut
Doodseskader

locatie
zondag 21 november 2021

Brutus + Dool + Wiegedood + Stake + Psychonaut + Doodseskader

Matineefest

Onze Ronda vult zich ein-de-lijk weer met stevige gitaren, grommende bassen en ijzingwekkende vocalen. Na een lange (zittende) winterslaap schudden we je wakker met een Matineefest vol bekende gezichten en nieuwe formaties. Vinylliefhebbers halen hun hart op in de festivalmarkt en het dj-team van Never Mind The Hype zorgt dat het nooit stil is. Een volle zaal (ja echt, met staanplaatsen) én een heavy line-up!

BRUTUS
De Vlaamse band Brutus is een driekoppig metalmonster dat post-hardcore, metal en progressive combineert tot een allesverpletterende mix. Met zingende drumster ook nog.

DOOL
Raven van Dorst heeft met Dool een gloomy stempel op de Europese dark rock scene gedrukt. Verwacht een heavy geluid met invloeden van gothicrock, doom en progressive rock.

STAKE
Uit Wevergem (Vlaanderen) komt STAKE (voorheen Steak Number Eight), makers van hyper atmosferische en grunge-influenced melodic post-metal met ongekende energie. STAKE = HARD.

WIEGEDOOD
De Vlaamse blackmetalband Wiegedood staat voor een spervuur van beukende drums, bloedsnelle riffs en ijzingwekkende vocalen. Met (ex-)leden van Oathbreaker en Amenra.

PSYCHONAUT
Een combi van Alice in Chains, Led Zeppelin en Mastodon, kan dat? Wel bij het Vlaamse Psychonaut. De band tekende bij Pelagic (label van o.a. The Ocean) en produceert psychedelische post-metal die je meeneemt naar een betere dimensie.

DOODSESKADER
Metal, sludge en grunge door een Vlaams duo bestaande uit producer-muzikant Tim De Gieter (Amenra) en drummer Sigfried Burroughs. Primeurtje, want dit is het eerste concert van de band in Nederland.

De bands zijn rond 22:15 uur afgelopen, daarna kan er nog gedanst worden bij metaldisco!

Artwork: Bob Mollema

Zie ook

di 5 apr 2022

Amenra + Jo Quail

Vlaamse post-metalband

zo 16 okt 2022

Ultima Ratio Fest

Moonspell, My Dying Bride, Borknagar, Wolfheart & Hinayana