zondag 26 mei 2019

Maria Milstein & Nathalia Milstein

Mendelssohn & Beethoven

geweest
11:00
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Maria Milstein viool
Nathalia Milstein piano

programma

Beethoven Vioolsonate nr. 9 ‘Kreutzer’
Mendelssohn Sonate voor viool en piano in F

 

locatie
zondag 26 mei 2019

Maria Milstein & Nathalia Milstein

Mendelssohn & Beethoven

geweest

Maria Milstein, in het trotse bezit van een Edison Klassiek en winnaar van de Nederlandse Muziekprijs, vormt sinds enige tijd een duo met haar niet minder getalenteerde zus Nathalie. Volkskrant-recensent Biëlla Luttmer noemde hun samenspel ‘adembenemend’. Pikant detail: Beethoven droeg de 'Kreutzer'-sonate op aan meesterviolist Rodolphe Kreutzer, maar die gaf het terug omdat hij het onspeelbaar vond. Niet verwonderlijk, de sonate overtrof in moeilijkheidsgraad alle voorgaande sonates. Muzikaal vuurwerk van de eerste tot de laatste noot.

Lees hier de toelichting bij het concert, geschreven door Kees Arntzen.

Eten en drinken
Voor of na dit concert bent u van harte welkom in ons restaurant Danel. Speciaal voor de Hertz op Zondag en Romantiek op Zondag concerten heeft Danel een luncharrangement samengesteld. U kunt een combiticket kopen via het ticketsysteem. Al een concertkaart gekocht? Ook op vertoon van uw concertkaart kunt u gebruikmaken van het arrangement.

Op de hoogte blijven van al het aanbod klassieke muziek in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de nieuwsbrief klassiek!