Bekijk het klassieke seizoen

De Internationale Top
Zaal open
Aanvang
Rang 1
Regulier
€ 44,-
Rang 2
Regulier
€ 41,-
Rang 3
Regulier
€ 36,-
Inclusief servicekosten, garderobe en pauzedrankje.
Programma

Strauss Metamorphosen; Strijksextet
Beethoven Strijkkwintet in C
Bach Sonate nr. 3 voor viool solo, Adagio en Fuga

Uitvoerenden

Concertgebouw Kamerorkest
Maria Milstein viool

Locatie
Hertz
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Maria Milstein & Concertgebouw Kamerorkest

Absolute wereldtop

v.a. € 36,-

Bestel tickets

incl. servicekosten, pauzedrankje & garderobe

In zijn ontroerende Metamorphosen (1945) treurde de tachtigjarige Richard Strauss om het vernietigde cultuurleven van naoorlogs Duitsland. Een laatste meesterwerk van Strauss dat hij schreef voor 23 solostrijkers. Het Concertgebouw Chamber Orchestra combineert deze Strauss-klassieker met strijkersmuziek van Beethoven en Bach. Als speciale gast treedt de Russisch-Nederlandse topvioliste Maria Milstein aan.

Richard Strauss
Het in 1987 opgerichte Concertgebouw Chamber Orchestra is een vaste waarde op de Nederlandse concertpodia. Leden van het Concertgebouworkest Amsterdam kiezen ieder seizoen het mooiste uit eeuwen kamerorkestmuziek. Ditmaal ligt de focus op de rijke strijkersklank. Centraal staat het werk van de Duitse laatromantische componist Richard Strauss. Zijn Metamorphosen is een ode aan Goethe’s dichtkunst maar ook aan Beethoven. Zo varieert Strauss elegant op het Marcia Funebre-thema uit Beethovens Derde symfonie.

Maria Milstein
Sierlijk is ook de manier waarop violiste Maria Milstein haar plek in veel muziekharten heeft veroverd. In 2018 won ze de Nederlandse Muziekprijs en sindsdien gaat het crescendo. Als kamermusicus maakt ze furore in het Van Baerle Trio. Speciaal op uitnodiging van het Concertgebouw Chamber Orchestra speelt Milstein onder meer een solosonate van Bach.

Zie ook

Gautier Capuçon & Frank Braley

Sonates voor cello en piano van Beethoven

Nikolai Lugansky

Internationale toppianist