Bekijk het klassieke seizoen

De Internationale Top
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Strauss Metamorphosen (voor Septet); Strijksextet uit Capriccio
Beethoven Strijkkwintet in C, Opus 29 ’Storm’
Bach Sonate nr. 3 voor viool solo, Adagio en Fuga

Uitvoerenden

Concertgebouw Kamerorkest
Maria Milstein viool

Locatie
Hertz
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Maria Milstein & Concertgebouw Kamerorkest

Absolute wereldtop

Geweest

In 1945 schreef de tachtigjarige Richard Strauss een laatste meesterwerk voor solostrijkers: Metamorphosen. Het Concertgebouw Kamerorkest combineert deze monumentale Strauss-klassieker met geniale strijkersmuziek van Beethoven en Bach. Als speciale gast treedt de topvioliste Maria Milstein aan.

Richard Strauss
Het in 1987 opgerichte Concertgebouw Kamerorkest is een vaste waarde op de Nederlandse concertpodia. Leden van het Concertgebouworkest Amsterdam kiezen ieder seizoen het mooiste uit eeuwen kamerorkestmuziek. Ditmaal ligt de focus op de rijke strijkersklank. Centraal staat het werk van de Duitse laatromantische componist Richard Strauss. Zijn Metamorphosen is een ode aan Goethe’s dichtkunst maar ook aan Beethoven.

Maria Milstein
Sierlijk is ook de manier waarop violiste Maria Milstein haar plek in veel muziekharten heeft veroverd. In 2018 won ze de Nederlandse Muziekprijs en sindsdien gaat het crescendo. Als kamermusicus maakt ze furore in het Van Baerle Trio. Speciaal op uitnodiging van het Concertgebouw Kamerorkest speelt Milstein onder meer een solosonate van Bach.

Programmatoelichting
Verrijk je concertervaring met achtergrondinformatie, lees op deze pagina de digitale programmatoelichting voor dit concert.