zondag 22 januari 2017

Mahler - Symfonie nr. 6

Nationaal Jeugd Orkest

geweest
14:15
inleiding
uitvoerenden

Nationaal Jeugd Orkest
Antony Hermus
dirigent

programma

Mahler Symfonie nr. 6

locatie
Gustav Mahler
Wer nicht übertreibt, ist uninteressant.
zondag 22 januari 2017

Mahler - Symfonie nr. 6

Nationaal Jeugd Orkest

geweest

60 jaar NJO: Nationaal Jeugd Orkest
De NJO Wintertournee vindt traditiegetrouw plaats in januari. Dit keer worden de toekomstige young professionals in klassieke muziek klaargestoomd voor een bijzondere jubileumeditie: maar liefst 60 jaar al komt hét toptalent van Nederlandse en Belgische conservatoria jaarlijks bijeen om zichzelf en elkaar te verbeteren, te inspireren en samen te werken aan geweldige muziek. Dat viert het NJO: Nationaal Jeugd Orkest groots met een van de ‘groten der aarde’: Mahlers Zesde Symfonie.

Mahlers Zesde Symfonie is de symfonie van een hemelbestormer, dat blijkt alleen al uit de orkestbezetting met acht hoorns, zes trompetten, koebellen, een ratel en roede, celesta en niet te vergeten een gigantische houten voorhamer waarmee de held van het verhaal met wat fantasie tot tweemaal toe met een doffe knal hardhandig terug op aarde wordt geworpen. Het zijn maar enkele ingrediënten van de overweldigende luisterervaring die Mahlers Zesde symfonie oplevert. Een meesterwerk vol innerlijke strijd, vertwijfeling, hoop en wanhoop, vechtlust en berusting. Niet het vrolijkste werk uit de symfonische klankwereld, misschien wel het meest aangrijpende. Romantiek in het kwadraat. Het Nationaal Jeugd Orkest is samengesteld na strenge audities uit de beste conservatoriumstudenten van Nederland. Het orkest van de toekomst dus.

Lees hier de toelichting bij het concert, geschreven door Huib Ramaer.

Voorafgaand aan het concert is er om 14.15 uur een inleiding door Huib Ramaer.

Tijdens dit concert kunt u gebruik maken van Wolfgang, een gratis smartphone app. Kijk op de website voor meer informatie.

Zie ook