Ontdek het programma

Alle lunchconcerten
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Kreisler: Berceuse Romantique, op. 9
Schubert: Sonate in A
Bartók: Sonate voor viool solo, sz. 117
Grieg: Sonate no. 2 in G op. 13

Uitvoerenden

Winnaar Oskar Back Prijs van het Nederlands Vioolconcours 2024: Salomé Bonnema

Piano: Daniël Kramer

Locatie
Hertz

Lunchconcert Klassiek

Gratis | Winnaar Nationaal Vioolconcours Oskar Back: Salomé Bonnema

Geweest

De Lunchconcerten zijn elke vrijdag de springplank voor zowel je weekend als voor aanstormend talent. Neem je bammetjes mee en bewonder de talenten van de toekomst, afkomstig van alle conservatoria van Nederland en het allermooiste is dat de toegang gratis is. De lunchconcerten zijn ook online te volgen via YouTube en Facebook. 

Salomé Bonnema (2002) kreeg op vijfjarige leeftijd haar eerste vioollessen en had les van Koosje van Haeringen vanaf haar zevende. Op negenjarige leeftijd werd zij toegelaten tot de afdeling Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium Den Haag en zij volgt nu de bacheloropleiding van ditzelfde conservatorium. Sinds 2016 heeft zijn les bij Vera Beths. Salome won diverse prijzen tijdens concoursen als het Nederlands Vioolconcours en het Prinses Christina Concours en volgde masterclasses bij onder andere Phillipe Graffin, Frank Peter Zimmermann, Rosanne Philippens, Kirill Troussov en Baiba Strijde. Salomé treedt op als solist en daarnaast speelt ze graag kamermuziek. Ze is primarius van het succesvolle Viride Kwartet, dat in 2019 het strijkkwartetstipendium van Het Kerstjes Fonds Won. Sindsdien treedt het kwartet ‘Quartet in Residence’ bij de Zeister Muziekdagen en sinds 2023 neemt het kwart deel van de residency van de strijkkwartet Biënnale Amsterdam. Salomé bespeelt een Charles Adolphe Gand viool in bruikleen van Beare’s International Violin Society. Ook is ze dankbaar voor haar Charles Peccatte vioolstok, die ze in bruikleen heeft van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. 

Salomé Bonnema heeft op zaterdagavond 27 januari de Oskar Back Prijs (18 t/m 26 jaar) gewonnen tijdens het Nederlands Vioolconcours 2024 in de Grote Zaal van TivoliVredenburg. De jury roemde onder andere haar volwassen uitvoering van Mendelssohn: evenwichtig, krachtig, het stond als een huis. De intensiteit in het spel van Salomé kan - volgens de voorzitter van de jury, Roland Kieft - niemand onberoerd laten. Ze neemt het publiek mee op avontuur, van de eerste tot de laatste noot.