Ontdek het programma

Alle lunchconcerten
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Schubert: Fierrabras; Auf dem Strom; Der Hirt af dem felsen; Tragische

Uitvoerenden

Dirigent: Jakob Lehmann

Solisten auf dem Strom:
Tenor: Ilmari Leisma, tenor
Hoorn: Isabelle Roelofs

Solisten der Hirt auf dem Felsen:
Sopraan: Laura Ferreira Pimenta
Klarinet: Magda Peralta Lladó

Eerste viool: Sophie Wedell, Heleen Hulst, Paula Perez, Irmgard Schaller, Annelies van der Vegt, Julia Hernandez Sanchez, Natascha Pichler,
Eriko Nagayama, Alba Conejo Mangas, Alyssa Campbell, Maaike van Dijk
Tweede viool: Franc Polman, Hans-Christian Euler, Guya Martini, Matthea de Muynck, Ajda Porenta, Yanis Eberhart, Alba Garcia Rivera, Ana Novljan, Erin Dorfer
Altviool: Pablo de Pedro, Ruben Sanderse, Alba Meza, Cian Mac Garry
Cello: Albert Brüggen, Bartolomeo Dandolo Marchesi, Bethany Agnus, Andreu Genova, Glenna Curren, Antonio Pellegrino
Contrabas: Margaret Urquhart, Robert Franenberg, Ariel Walton Ebony Lim
Fluit: Michael Schmidt-Casdorff, Anežka Šejnohová, Juliette Wagner
Hobo: Alayne Leslie, Brian Lyons Molly Sellor
Klarinet: Nicola Boud, Kookhyun Nam Filippo Zaccaria Wladyslaw Lech
Fagot: Hugo Rodrigues Arteaga, Rianne Helmus, Javier Sánchez Castillo
Hoorn: Stefan Blonk, Sarah Brien, Pablo Traine, Janire de Paz Rivas, Tiago Branco Campos
Trompet: Nicolas Isabelle, Ólafur Halldorsson
Trombone: Joost Swinkels, Ismaël Khalifi López, Aurora Erika Luciano, Floris van Dalen
Pauken: Maarten van der Valk, Alberto Radossi

Locatie
Grote Zaal

Lunchconcert Klassiek

Gratis | Oude Muziekafdeling van het Koninklijk Conservatorium

Geweest

De Lunchconcerten zijn elke vrijdag de springplank voor zowel je weekend als voor aanstormend talent. Neem je bammetjes mee en bewonder de talenten van de toekomst, afkomstig van alle conservatoria van Nederland en het allermooiste is dat de toegang gratis is. De lunchconcerten zijn ook online te volgen via YouTube en Facebook.

Het programma is geheel gewijd aan de vroeg- romanticus Franz Schubert (1797-1828) en combineert een erkend meesterwerk als de Vierde symfonie met minder vaak uitgevoerde werken en zelfs een première. Ondanks de furore die hij maakte als componist van liederen, en ondanks hardnekkige pogingen is het Schubert nooit gelukt om een succesvolle opera te schrijven. Met dit programma, getiteld Schubert, The Operatic, breekt Jakob Lehmann een lans voor de opera-elementen in het werk van deze componist.

Het concert opent met de groot bezette ouverture uit Fierrabras, een opera die tijdens het leven van Schubert nooit werd uitgevoerd. Het prachtige Auf dem Strom is een relatief onbekend lied voor tenor, hoorn en piano. Voor deze gelegenheid bewerkte Jakob Lehmann de pianopartij tot een versie voor orkest, en daarmee beleeft de afdeling Oude Muziek van het Koninklijk Conservatorium een wereldpremière. Der Hirt auf dem Felsen is een beroemd lied voor sopraan, klarinet en piano. Carl Reinecke (1824-1910) vond het zo’n belangrijk werk dat hij de pianopartij orkestreerde. Dat is de versie die in dit programma zal klinken. De imposante Vierde symfonie van Schubert, de Tragische, besluit dit programma.

Voor onze studenten is het opnieuw een buitenkans om samen te werken met de professionals van het Orkest van de Achttiende Eeuw, dit keer onder leiding van Jakob Lehmann, die als geen ander de vereisten kent van het internationale muziekleven.