Talks, festivals, colleges en meer

Ons kennis & debatprogramma
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Studio TivoliVredenburg
Attend
Facebook-event

Livestream: Leren van vaccineren

Gratis - Pop-up college over vaccinatiestrategie en gedragsverandering

Geweest

https://www.youtube.com/watch?v=tnk5lveMdkU&ab_channel=TivoliVredenburg
 
Kijk de livestream hierboven terug. Wil je meer Kennis & Debatprogramma's bekijken? Ga naar Studio TivoliVredenburg voor ons uitgebreide online archief of abonneer je op ons YouTube kanaal.


 
Momenteel vindt wereldwijd de grootste vaccinatiecampagne uit de geschiedenis plaats. Of we ons ‘normale’ leven na de coronapandemie weer kunnen hervatten, hangt in grote mate af van de vaccinatiegraad van de bevolking. Los van de logistieke operatie die deze campagne met zich meebrengt, hangt veel af van de bereidheid van mensen om zich te laten vaccineren. Hoe kunnen we deze groep zo groot mogelijk maken? Heeft het zin om anti-vaxxers over te halen? En wat zegt dat ons over het beïnvloeden van gedrag van grote groepen mensen?

Op 20 april geeft hoogleraar Bestuurs- en organisatiewetenschap Lars Tummers (Universiteit Utrecht) een college over vaccinatiestrategie én gedragsverandering. Het recept voor het succesvol sturen van het gedrag van bijvoorbeeld de bevolking, is natuurlijk zeer gewild op de burelen van ambtenaren, marketeers en anderen. Niet alleen tijdens deze vaccinatiecampagne, maar ook bij het maken van andere keuzes zoals gezond eten of donor worden. In dit college laat Tummers de meest recente wetenschappelijke inzichten zien over hoe wij keuzes maken, en hoe wij onszelf laten en kunnen beïnvloeden.

Dit programma komt tot stand in samenwerking met de Universiteit Utrecht.

Foto header door CDC via Unsplash.