Bekijk het klassieke seizoen

Ontdek onze Koren
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Lera Auerbach Flights of the Angakok

Uitvoerenden

Nederlands Kamerkoor o.l.v. Lera Auerbach

Thorwald Jørgensen theremin
Yang Yang Cai piano

Locatie
Hertz
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Lera Auerbach & Nederlands Kamerkoor

Flights of the Angakok

Geweest

Lera Auerbach
De Amerikaans-Russische componist Lera Auerbach wordt in 2023 vijftig jaar. De componist die is uitgegroeid tot een belangrijke stem in de hedendaagse muziekpraktijk viert dit onder andere met het Nederlands Kamerkoor en een nieuw werk over het Noordpoolgebied, Flights of the Angakok. Indrukwekkende noten die direct tot het hart spreken.

Flights of the Angakok
Zoals alle partituren van Auerbach is ook Flight of the Angakok direct aansprekende muziek waarin een uitgekiende mix van volksmuziek, traditie en nieuwe klanken ongehoorde en toch herkenbare muziek oplevert. In het werk over de Noordpool en de bewoners staat een Inuit-sjamaan centraal vertolkt door de piano, terwijl het koor rituelen zingt om de geest van de natuur op te roepen.

Nederlands Kamerkoor
Het Nederlands Kamerkoor behoort tot de beste kamerkoren ter wereld. Dat weet ook Lera Auerbach. Eerder schreef ze voor het koor al 72 Angels dat zowel in de concertzaal als op cd louter lovende recensies opleverde. Zo noemde Luister 72 Angels ‘een hoogtepunt in het werk van Auerbach’ en maakten vooral de ‘prachtige, troostende mannenstemmen, gedragen chromatiek en de steeds zachter wordende saxofoons’ die de luisteraar laten ‘opstijgen bij het uitsterven van de laatste toon’ veel indruk.