zondag 6 februari 2022

Kika Sprangers Quintet

Sunday Afternoon Jazz | Albumrelease Mind's Eye

14:15
zaal open
15:00
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

Ongeplaceerd
€ 25,-
€ 20,70

Deze prijzen zijn inclusief servicekosten.

uitvoerenden

Kika Sprangers - sax
Anna Serierse - zang
Koen Schalkwijk - piano/wurlitzer
Alessandro Fongaro - bas
Willem Romers - drums

locatie
zondag 6 februari 2022

Kika Sprangers Quintet

Sunday Afternoon Jazz | Albumrelease Mind's Eye

Met haar fluwelen geluid, sprankelende klanktaal en meeslepende composities behoort de Nederlandse saxofonist Kika Sprangers tot een van de meest hartveroverende musici die ons land rijk is. Vanavond presenteert ze voor het allereerst haar nieuwe album Mind’s Eye, een ode aan de verbeeldingskracht. Na haar debuutalbum Human Traits (2019) is dit album een volgend hoofdstuk in Kika’s artistieke zoektocht naar wat ons menselijk maakt.

Het kwintet is een band van vijf leiders, gekenmerkt door durf in hun spel. Ze dagen elkaar uit en nemen avontuurlijke muzikale wendingen om zo het beste in elkaar naar boven te halen. De tekstloze, pure zangstem van Anna Serierse vloeit naadloos over in Kika's saxofoongeluid. Alessandro Fongaro (bas), Willem Romers (drums) en Koen Schalkwijk (piano en wurlitzer) vormen de dynamisch rijke en beweeglijke ritmesectie.

Kika Sprangers is dit seizoen onze Jazz Artist in Residence. Dat betekent dat Kika zo'n beetje vrij spel krijgt om concerten te bedenken, muziek te ontwikkelen en toffe samenwerkingen aan te gaan. Tijdens de lockdowns was ze regelmatig te vinden in onze lege zalen, waar ze één op één met met haar bandleden al improviserend aan de schetsen voor dit album werkte.

Kika vertelt een verhaal zoals alleen de allergrootste jazzbeloftes dat kunnen
Volkskrant ****