Bekijk de concerten

Sunday Afternoon Jazz
Zaal open
Aanvang
Uitvoerenden

Large Ensemble:

Willem Romers - drums
William Barret - contrabas
Koen Schalkwijk - piano/wurlitzer
Anna Serierse - vocalen
Nina Rompa - vocalen
Līva Dumpe - vocalen
Marit van der Lei - vocalen
Ketija Ringa Karahona - fluit
Alistair Payne - trompet
Mete Erker - basklarinet/saxofoon
Morris Kliphuis - hoorn
Kika Sprangers - saxofoon

 

Ben je 29 jaar of jonger? Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Locatie
Cloud Nine
Attend
Facebook-event

Kika Sprangers Large Ensemble x Sander Hagelaar

Artist in Residence presenteert jazzpoëzie die tot de verbeelding spreekt

Geweest

Dit concert is onderdeel van Sunday Afternoon Jazz. Bekijk de volledige concertserie en de kortingdeals hier.

Met haar fluwelen geluid, sprankelende klanktaal en meeslepende composities behoort saxofonist Kika Sprangers tot een van de meest hartveroverende musici die ons land rijk is. Afgelopen twee concertseizoenen was Kika Jazz Artist in Residence bij ons, en hoe kan ze deze residency beter afsluiten dan met haar eigen Large Ensemble? 
 

Met haar Large Ensemble gaat een grote wens in vervulling: om meer inspirerende musici bij elkaar te brengen en extra kleuren toe te voegen aan haar filmische composities. Een wens die wat ons betreft zeker is geslaagd. Ze laat zich inspireren door de orkestrale sound zonder afbreuk te doen aan de intieme kwetsbaarheid die haar muziek karakteriseert. Verwacht onder andere nieuwe arrangementen van haar laatste album Mind’s Eye, uitgevoerd in uitgebreide bezetting.  

"Saxofonist Kika Sprangers haalt het beste in klank en kleur naar boven. - Trouw over Mind’s Eye" ★★★★ Trouw

Voor dit concert werkt Kika Sprangers met lichtontwerper Sander Hagelaar (1991). Sander werkt vanuit het principe dat alles tijdelijk is; dat alles een keer valt of zal  vergaan. Volgens hem is dit aspect waardevoller dan het idee van iets wat een  eeuwigheid zal bestaan. Zijn zoektocht resulteert in ruimtelijke  installaties en ervarings-producten. Hierdoor kunnen we ons, als persoon en als maatschappij, in het  dagelijks leven beter verhouden tot het thema van vergankelijkheid.

Kika’s artistieke zoektocht draait om wat ons menselijk maakt. Haar spel balanceert op een fijne lijn van kwetsbaarheid en kracht. Het dan ook niet toevallig dat deze twee kunstenaars de handen ineenslaan en voor deze afsluiter van het nieuwemakerstraject van Kika, de grand finale, een indrukwekkend liveconcert neerzetten.