Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
dinsdag 22 januari 2019

Kansen voor naoorlogse wijken

Stad van Morgen #5

geweest
zaal open
19:30
aanvang
20:00
verwachte eindtijd
22:00

Tijden zijn onder voorbehoud.

locatie
dinsdag 22 januari 2019

Kansen voor naoorlogse wijken

Stad van Morgen #5

geweest

De groei van Utrecht richt zich nu vooral op de ontwikkeling van Merwedekanaalzone, Stationsgebied en Leidsche Rijn. Profiteren de kwetsbare wijken wel genoeg mee van het succes van de stad? In deze lecture gaat onze aandacht uit naar de ruimtelijke ontwikkeling van wijken als Kanaleneiland en Overvecht. Kunnen we de typerende ruime opzet van de wijken gebruiken om verder te verdichten? Een testcase is de vernieuwing van Kanaleneiland-Centrum. Heeft deze vernieuwings- en verdichtingsslag – een combinatie van sloop/nieuwbouw en renovatie – bijgedragen aan de vitaliteit van de wijk en zijn bewoners?

Stad van Morgen
Stad van Morgen is een programma van Architectuurcentrum Aorta in samenwerking met TivoliVredenburg en De Utrechtse Internet Courant. In deze serie lectures over de toekomst van onze leefomgeving ontrafelen we de uitdagingen voor de stad van morgen. Voor meer informatie en om op te hoogte te blijven van de activiteiten van Aorta kun je je inschrijven voor de Aorta-nieuwsbrief. Foto door Robert Oosterbroek voor Stad van Morgen.

Kennis & Debat in TivoliVredenburg
Dit programma is onderdeel van het Kennis & Debat-programma van TivoliVredenburg. Maandelijks een update krijgen met dit programma? Schrijf je dan in voor de Kennis & Debat-nieuwsbrief.

Zie ook

za 28 sep 2019

Nacht van de Poëzie DeLuxe

Speciale tickets met vaste zitplaatsen

do 4 jul 2019

Wie heeft de macht over het vrouwenlichaam?

Vrouwelijke schrijvers in gesprek over seks, geweld en verandering

vr 4 okt 2019

BETWETER Festival 2019

Wetenschap, muziek, kunst, film en meer